Jump to content

Spas od PDV-a tijekom likvidacije


Antonius

Preporučene objave

Može li se d.O.o. koje je u likvidaciji izuzeti iz sustava PDV-a? S ciljem da se uštedi na skupom računovodstvu dok ionako nema poslovanja, jel.

 

Pretpostavljam da je to stvar samo prijave Poreznoj upravi početkom godine (jel'da?), ali ne znam postoji li možda neka neočekivana štetna posljedica toga kad je tijeku likvidacija?

 

Thanks for help. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogućnost izlaska iz registra obveznika PDV-a stječe se ostvarenim prometom u visini do 85.000,00 kn godišnje,koje je ista granična svota kao i za ulazak u sustav, ali samo pod uvjetom da ste u sustav PDV-a ušli po sili zakona a ne dragovoljno.

Ako ste u prethodnoj kalendarskoj godini ostvarili vrijednost isporučenih dobara i usluga ispod 85.000 (bez PDV-a), dužni ste podnijeti pisani zahtjev ispostavi Porezne uprave do 15. siječnja ove godine, u kojemu će te se izjasniti o svojem poreznom statusu.

 

Ponovni ulazak u sustav po sili zakona ne stječe se prvim izdanim računom,nego kao što je navedeno,ostvarenim prometom više od 85.000 kn u novoj poslovnoj godini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija