Jump to content

Žalba na obavezni prekršajni nalog


mf0515

Preporučene objave

Poštovani,

 

negdje krajem destetog mjeseca 2009. g. zaustavljen sam od strane presretača (Traffivision radar) na A1 u smjeru Splita. Nisam potpisao zapisnik. Sada sam dobio 'Obavezni prekršajni nalog' da moram platit 1000kn ali u njemu stoji da sam se kretao smjerom Split-Zagreb, znači obrnuto od onoga što je kamera snimila.

Zanima me da li ima smisla žaliti se po toj osnovi, odnosno da li ima mogučnosti da se pobije taj prekršajni nalog?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima tu još jedna stvar, a to je da su mi kod uručivanja zapisnika snimku pokazali na 5 sekundi a na snimci se vidi samo brzina njihovog vozila koja ide preko 200 km/h što znači da su me oni sustizali dok su mjerili brzinu (također su zumirali vozilo prilikom mjerenja). Koliko znam u zakonu piše da kod mjerenja ne smiju ni zumirati niti se približavati vozilu.

Zanima me da li bi vi pisali prigovor u ovim okolnostima ili ne? Komentari su dobrodošli

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad imate za cestarinu, vozilo koje ide preko 200 km/h i pritom vam nije žao goriva, vjerujem da vam tih 1.000 kuna nije nikakav problem platiti.

 

Prigovor se može pisati, ali mislim da će samo povući pozive na sud, gubitak vremena, troškove postupka za sud i za policajčeve putne troškove ako živi daleko od suda.

 

Možete prigovoriti zbog temperature u kojoj je izvršeno mjerenje, ali trebate tu tvrdnju dokazati izvještajem nadležnog DHZ-a, možete prigovoriti da niste izvršili preticanje presretača, ali će sud teško to povjerovati zbog snimljenih 200 km/h, možete prigovoriti na onih 5 sekundi, ali niti to neće proći jer je policija dužna snimati 300 metara a taj put pri brzini od 200 km/h se pređe za oko 7 sekundi, a tih 5 sekundi koje vi tvrdite niste sa sigurnošću mogli izmjeriti. Policija sudu će priložiti kopiju video zapisa, odnosno fotografije.

 

Mislim da je najbezbolnije platiti.

 

Da ste policiji odmah platiti tih 1.000 kuna na mjestu prekršaja, taj bi se prekršaj evidentirao samo prilikom razduženja policijskih mandatnih kazni, tj. taj prekršaj uopće ne bi niti ušao u vašu prekršajnu evidenciju. Ta plaćena uplatnica će vam biti evidentirana naredne 3 godine od datuma plaćanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na iscrpnom odgovoru, ali auto koji sam vozio ne ide niti približno 200 km/h, gorivo i cestarinu plaćala je firma za koju sam radio, a ta ista firma mi nije dala plaću 3 mjeseca. Upravo to su razlozi zbog kojih razmišljam o eventualnom prigovoru. Ne kažem da sam vozio 130 km/h ali definitivno nisam ni 185 km/h - 10% koliko oni kažu da su izmjerili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, sada Vas ja isto molim za savjet. Zbog toga što nisam svoj motocikl registrirala 5 mjeseci, niti odjavila tablice u PU Spl.dalm. došao mi je obavezni prekrš.nalog sa 700,00 kn kazne. Savjetujte me, da li da pišem kako je taj isti motor parkiran na parkiralištu (na otvorenom), četiri puta su ga "pljačkali" i skidali dijelove, a na što je naša Policija "nemoćna" da uhvati počinitelja, i zbog toga nisam mogla ići na tehnčki pregled, da produžim registraciju, a i ako bi odjavila tablice, isti taj motocikl ako stoji na parkingu bez tablica, komunalni redari ga mogu "odvesti" bez ikakvog upozorenja i opet troškovi. Međutim, ja sam dan prije nego što sam dobila obvezni prekršajni nalog, isti taj motocikl registrirala uredno i produžila mu registraciju. Što da radim sada. Da li da ulažem kakav prigovor ili da platim kaznu???????

Hvala na pomoći, Kuštrica

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala petpetica, onda OK, platit ću kaznu. Ovdje mi je zaista bio bitan savjet, jer eto kad u 25 godina vozačkog iskustva nisam napravila nijedan prekršaj, red je da barem onda platim ovo što sam zakuhala, igrom nespretnih okolnosti.

A, da upotrijebim ono iz zakona....... da mi umjesto novčane kazne (s obzirom da to i nije neki "prekršaj" i da nisam do sada kažnjavana), upute opomenu.??????

Ili, pak........ da platim i točka.

Pozdrav, Kuštrica

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija