Jump to content

Ostavinska nakon smti - problem


domm-woo

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Nako što mi je umro djed bila je ostavisnka rasprava gdje su sva njegova djeca na sudu složno raspodjelili nasljedstvo međutim ostao je traktor koji još glasi na djedu a nije naveden kao ostavina. Većinu imovine dobili su teta i ujak koji su živjeli s njim. Ujak je nedavno preminuo te se čeka ostavinska.

 

Ostao je sporni traktor koji glasi na djedu. Da li se to može nekako sada naknadno prenjet na moju tetu koja je većinska nasljednica i sada jedina koja ostaje na tom imanju.

 

ima li netko savjet i sljed kako riješit ovaj problem sa traktorom.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnesite zahtjev za raspoređivanje naknadno pronađene imovine sudu koji je donio rješenje o nasljeđivanju, navedite broj predmeta ili priložite rješenje, priložite traktorove dokumente, navedite nasljednike i njihove adrese ako su drugačije nego u rješenju.

 

Sud će dodijeliti postupak JB koji će Vas pozvati, a na ročištu se možete dogovoriti da traktor ne dijelite na idealne dijelove odnosno onako kako je raspoređena ostala imovina, nego da pripadne jednom nasljedniku. A može i nekom motor, nekom kotač...

 

Inače, ostavinska se uvijek provodi nakon smrti osim ako živ čovjek nije zabunom proglašen pokojnikom. Ostavinska za života ne postoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija