Jump to content

neplaćeni dopust

Preporučene objave

objavljeno:

Radim u javnoj ustanovi 10 godina, odlucila sam iz privatnih razloga uzeti godinu dana neplacenog dopusta. S obzirom da me firma odjavljuje i sa mirovinskog i sa zdravstvenog osiguranja kakva su moja prava ako u tom periodu ostanem u drugom stanju? i jos nesto, u tom periodu bila bih u inozemstvu pa i ako bi ovdje ostvarila pravo na porodiljnu naknadu mogu li legalno boraviti u inozemstvu? hvala

odgovoreno:

U tom periodu, ukoliko ti se dogodi to stanje koje navodiš gore obzirom na status u obveznom zdravstvenom osiguranju (nezaposlena osoba), ostvaruješ pravo na rodiljnu naknadu kao majka izvan sustava rada u iznosu od 1.663 kn mjesečno i nije zapreka za korištenje tog prava privremeni boravak u inozemstvu.

odgovoreno:

Ni to nije zapreka za ostvarivanje tog prava, no ukoliko se to dogodi upozoravam te da na vrijeme središ papire odnosno rodni list te da pravovremeno podneseš zahtjev jerbo ukoliko ga podneseš u roku od 30 dana od dana rođenja djeteta pravo ti se priznaje od dana rođenja djeteta, ukoliko ga podneseš između 30 i 120 dana pravo se priznaje od dana podnošenja zahtjeva, ukoliko ga podneseš nakon 120 dana, on će biti odbijen ili odbačen (ovisno o tumačenjima tog instituta)......

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija