korisnica30 objavljeno: 23. siječanj 2010. objavljeno: 23. siječanj 2010. Radim u javnoj ustanovi 10 godina, odlucila sam iz privatnih razloga uzeti godinu dana neplacenog dopusta. S obzirom da me firma odjavljuje i sa mirovinskog i sa zdravstvenog osiguranja kakva su moja prava ako u tom periodu ostanem u drugom stanju? i jos nesto, u tom periodu bila bih u inozemstvu pa i ako bi ovdje ostvarila pravo na porodiljnu naknadu mogu li legalno boraviti u inozemstvu? hvala Citiraj
rubens odgovoreno: 23. siječanj 2010. odgovoreno: 23. siječanj 2010. U tom periodu, ukoliko ti se dogodi to stanje koje navodiš gore obzirom na status u obveznom zdravstvenom osiguranju (nezaposlena osoba), ostvaruješ pravo na rodiljnu naknadu kao majka izvan sustava rada u iznosu od 1.663 kn mjesečno i nije zapreka za korištenje tog prava privremeni boravak u inozemstvu. Citiraj
korisnica30 odgovoreno: 24. siječanj 2010. Autor odgovoreno: 24. siječanj 2010. hvala na odgovoru. jos jedno pitanje, imam li ta prava ako dijete bude rodjeno u inozemstvu? hvala Citiraj
rubens odgovoreno: 24. siječanj 2010. odgovoreno: 24. siječanj 2010. Ni to nije zapreka za ostvarivanje tog prava, no ukoliko se to dogodi upozoravam te da na vrijeme središ papire odnosno rodni list te da pravovremeno podneseš zahtjev jerbo ukoliko ga podneseš u roku od 30 dana od dana rođenja djeteta pravo ti se priznaje od dana rođenja djeteta, ukoliko ga podneseš između 30 i 120 dana pravo se priznaje od dana podnošenja zahtjeva, ukoliko ga podneseš nakon 120 dana, on će biti odbijen ili odbačen (ovisno o tumačenjima tog instituta)...... Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.