Jump to content

Sto nakon stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopuni ZPHDR-a


guzda

Preporučene objave

Molim pomoć oko Zakona o izmjenama i dopuni ZPHBDR-a

U proljeće 2009 godine dobio sam telefonski poziv da dođem u ured za obranu kako bi uskladili datume služenja u Domovinskom ratu. Ustanovili smo da mi je uvedeno u njihovoj evidenciji 3 dana više nego što je upisano u mojoj vojnoj knjižici. Tada je ta razlika usklađena. Napominjem da sam služio u 105.br HV od ustrojavanja do gašenja te ratne postrojbe. No tada ustanovih da mi nigdje nije evidentiran period služenja u Operativnoj zoni Bjelovar, pitam referenta 'što da radim', kaže 'pošto se ne sjećaš točnih datuma kontaktiraj zapovjednika postrojbe pa napiši zahtjev za priznavanje perioda.

Zovem zapovjednika veli on 'OK ali ni ja ne znam datume, zovi personalca možda on ima kakovu evidenciju'. Zovem personalca a on kaže 'Znam da si bio ali nemam ja nikakvu privatnu evidenciju nego zovi MO personalnu upravu neka oni provjere u svojoj evidenciji'. Zovem Karamatića on kaže 'Neka napišem zahtjev što želim te mu ga pošaljem e-poštom'. Čekam do kraja ljeta, ništa od odgovora, zovem ponovo Karamatić se smiluje te me sasluša i utvrdimo da sam bio pričuvni te on nema sa mnom ništa.

U jesen 2009 išli smo na otkrivanje spomen obilježja poginulim braniteljima u Zapadnoj Slavoniji te sam malo listao zabilješke iz vlastite arhive da malo osvježim sjećanja i gle čuda tom prigodom pronađem primo-predajni zapisnik sa prethodnikom i nasljednikom na dužnosti koju sam obavljao u OZ Bj. sa po tri potpisa i štambiljem na njima. Pomislim, sad bu sve štimalo jer imam čak i dokumente pored bar 50 sjedoka.

Uredu za obranu šaljem 2.11.2009 zahtjev za priznavanje perioda služenja u Domovinskom ratu koji mi nedostaje a u privitku fotokopije zapisnika.

I evo problema : Dobivam od Uprave za obranu Bj. ZAKLJUČAK

1. Obustavlja se postupak za priznavanje statusa hrvatskog branitelja te izdavanje potvrde kojom se taj status dokazuje.

2. Zahtjev se odbacuje po čl.15 (predmeti koji nisu okončani do stupanja na snagu spomenutog zakona obustavljaju se) itd.

I pitanje za Vas : Kako se žaliti Upravi za obranu. I može li mi pomoći tužba nekomu drugom.

Hvala svima koji mogu pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

smatram da si trebao tražiti utvrđivanje razdoblja provedenog u Domovinskom ratu.

pozvat se na dokaze i svjedoke.

 

ako tražiš priznavanje nekog prava ono je obustavljeni novim ZOPHBDR.

 

ponovi zahtjev prema Uredu za obranu.

možda prođe i da te ne odbiju s obzirom na rješenje koje si dobio .

zaključkom ti nije priznato nikakvo pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija