Jump to content

Do kada će imati korist od izbjegavanja neizbježnog?


vjeranevjera

Preporučene objave

3 sestre mole savjet!Otac je umro bez oporuke.Stan u kojem je živio sa svojom drugom suprugom u ostavinskoj raspravi je podijeljen na slijedeći način:

1/2 (drugoj) zakonskoj supruzi

1/4 "

1/4 jednoj kćeri pokojnika

 

1/4 drugoj "

1/4 trećoj kćeri

Druga supruga je ostala živjeti u predmetnom stanu a njezina djeca (sve odrasli i situirani ljudi koji nikada nisu živjeli na toj adresi)su odvjetniku kojega su 3 pokojnikove kćeri angažirale radi provedbe upisa vlasništva u z.k., putem svog odvjetnika zamolila da njihova majka ostane živjeti u predmetnom stanu još neko vrijeme u miru jer je teško bolesna (usmeno).Prošle su dvije godine.Jedna od kćeri bolesne gospođe se prijavila na toj adresi i stavila telefonski broj na prezime pokojnika a svoje ime...!? Nemamo nikakvih kontakata niti pisanih obavijesti o tijeku zdravstvenog stanja gospođe.Također nikada nismo dobile uvid u spis pokretne imovine pokojnika.Što nam je činiti i da li trebamo angažirati odvjetnika da nam se isplati naš dio imovine s obzirom da je druga supruga našeg oca dobrostojeća osoba i ima još nekretnina a imamo dojam da nas se svesno ignorira i izbjegava ispunjenje obveze prema nama.Sve želimo rješiti mirno .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

 

 

Vi kao suvlasnik i Vaše sestre trebate tražiti kao suvlasnisi zaštitu svog suvlasničkog dijela .

Pošaljite dotičnoj osobi dopis i zamolite da uspostavom telefona vrijeđa se Vaš suvlasnički dio .Napišite da niste suglasni da se imenovana kći prijavi na toj adresi i da koristi Vaš suvlasnički dio .Zamolite gospođu da sve vrati u stanje kakvo je utvrđeno rješenjem o nasljeđivanju kako ne bi bili primorani tražiti razvrgnuće suvlasničke zajednice prodajom nekretnina .

 

Od policije tražite kao suvlasnik zabranu prijavljivanja na toj adresi ,jer kao suvlasnici se ne slažete . Za vrijeme korištenja cijelog stana Vi možete tražiti novčanu naknadu za korištenje cijelog stana i to napomenite gospođi .

U koliko postoji mogućnost diobe te nekretnine tada imate pravo tražiti u sudskom izvanparničnom postupku tzv. geometrijsku diobu ili civilnu diobu -(prodajom ).

 

Kao suvlasnik stana imate pravo tražiti od T-coma da ukine broj telefona na ime osobe koja nema suvlasničkih prava i kao dokaz podnesite vlasnički list .

 

 

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija