Jump to content

novogradnja_21 stoljeće


angie2105

Preporučene objave

draga nacio,

 

dopustite da vam izložim problem na koji sam naišla kod kupnje stana, novogradnja, u 21 stoljeću...te vas molim pomoć oko utvrđivanja mojih prava.

 

u 10. mjesecu prošle godine kupila sam stan, novogradnja, cca 70000 €. Stan imao nekoliko nedostataka koji su o trošku investitora popravljenje. Ali nakon mjesec dana, dogodi se malo jača kiša, voda procuri ispod prozora u sobi, natopi zid na kojem nastane pukotina, investitor to zagleta i kaže da će to biti OK, pukotina je i dalje vidljiva. Ovih dana krenem izrađivati kuhinji, stiček u projektnom studiju me pita za položaj dovodnih cijevi ispod sudopera...dođem doma kada ono ja na zidu vidim samo jednu cijev..zovem kontakt osobu preko koje je stan kupljen...kaže mi da je tako bilo predviđeno prvotnim planom, a kada su to skužili u stanovima koji još nisu bili napravljeni su navedeno ispravili..a u ostalim je to bilo preskupo raditi...i tak...

Moje pitanje glasi: kako mi navedeno prilikom kupnje stana nije bilo rečeno (istina ja plavuša se nisam sjetila u 21. stoljeću pitati je li u kuhinju dovedena topla voda :-)), imam li zakonsko pravo tražiti povrat dijela novaca i tko je ovlašten da mi da procjenu vrijednosti stana (novu).

 

Unaprijed hvala....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

U kupoprodajnom ugovoru provjerite što piše o instalacijama za vodu i za sve ostalo ,kako bi mogli reklamirati nedostatke .U koliko u ugovoru piše da postoje instalacije za toplu i hladnu vodu , tada nađite izvođača i tražite procjenu izvedbe toga što fali i zatražite od prodavatelja povrat dijela kupovne cijene ,jer Vam je prodao stan s nedostatkom .Bitan je ugovor iz kojeg je vidljivo što Vam prodavatelj prodaje .

 

Pravno educirana osoba trebala bi pročitati ugovor i ocijeniti kakve su Vam šanse u parnici ,kako Vam se ne bi desilo da osim troškova Vašeg odvjetnika i odvjetnika protustranke trebate snositi i troškove spora ,što bi iznosilo više od troškova otklanjanja nedostatka u vlastitoj režiji .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija