Jump to content

Kupoprodajni ugovor koji nakon 10 god. ne valja!


malalasica

Preporučene objave

Molim ako mi netko može odgovoriti na pitanje u vezi kupoprodajnog ugovora za stan. Naime, nazvao me kupac mog bivšeg stana i kaže da ne može uknjižiti stan i da treba napraviti aneks ugovora, jer ugovor nije dobro napisan. Na temelju tako napisanog ugovora ja sam kupila i normalno uknjižila novi stan, pa mi nije jasno gdje je problem.Tražio me je i izvadak sa MUP-a da sam tamo tada stanovala i nešto fantazirao na tu temu(ne znam kakve bi to imalo veze, jer ljudi imaju stanove koje prodaju i nisu prijavljenina tim adresama...). Ugovor je pisan prije oko 11 godina. Da li se možda nešto promijenilo u zakonima u međuvremenu pa je taj aneks rješenje? Nije li novi vlasnik već zapravo po zakonu trebao sve to obaviti već odavno?Ne razumijem se u sve to pa se bojim da se ne uvalim u neke probleme jer mi se čini da je to trebalo biti davno riješeno.

Hvala na bilo kakvom odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

odgovaram Vam s pozicije kupca stana koji je također morao ispravljati kupopr.ugovor.

 

Svakako provjerite o čemu se radi, a ako se radi o formalnostima poput nedostatnog opisa nekretnine u ugovoru ili o tome da ste Vi u međuvremenu promijenili prebivalište od onog koje je u kupoprod. ugovoru pa morate izvaditi od MUP-a potvrdu da ste tada imali prebivalište na toj adresi svakako razriješite te "sitnice" aneksom ugovora ili tom potvrdom, odnosno omogućite kupcu koji Vam je u cijelosti i uredno isplatio cijenu stana da se može i upisati na njega.

 

Ponavljam, trebate porazgovarati i vidjeti u čemu je problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija