Jump to content

skrbnik


nena30

Preporučene objave

Poštovani,

molim da mi se javi netko ko zna nešto o skbništvu. Radi se o sljedećem: Mama je proglašena da se ne može brinuti za sebe pa traže da joj ja budem skrbnik ali ja to ne želim jer mentalno nije pri sebi. Pame zanima da li ja po zakonu mora se o njoj brinuti ili može u neku ustanovu i kakvi su onda troškovi? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,

Skrbnik osigurava potrebnu skrb i njegu za ostecenika i zastupa njegove interese u imovinsko-pravnim odnosima, sto ne znaci da je on osobno taj koji npr. daje uslugu njege i skrbi, nego da je odgovoran za organiziranje iste poput npr. smjestaja na psihogerijatrijski odjel u nekoj bolnici ili domu (ukoliko takva bude preporuka lijecnika), te za osiguravanje zadovoljenja svih drugih potreba koje su u interesu sticenika a u sto ulazi i upravljanje imovinom sticenika.

Skrbnik moze biti i netko drugi od clanova obitelji ili izvan nje.

Skrbnik ima pravo i na zakonom odredjen iznos nadoknade za svoj rad kao i na pripomoc u njezi (ukoliko zadovoljava zakonske uvjete za dobivanje iste).

Postoje vec prethodno objavljeni postovi na navedenu temu, a i u Centru bi Vam trebali dati odgovore na sve Vase nedoumice te na pomoc koja Vam je eventualno na raspolaganju (financijska, pelene...).

U potrazi za savjetima i informacijama mozete se takodjer obratiti Udruzi za alzheimer demenciju (www.alzheimer.hr ).

LP

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija