Jump to content

hitno sutra je saslušanje


REGA

Preporučene objave

već sam pisala o ovom slučaju, međutim sada sve ide na sud pa mi trebaju neka objašnjenja. Sin i snaha imali su svađu koja je završila tako da je ona njega ubola nožem u nogu.Nakon toga on napušta zajednički stan i odlazi na hitnu gdje se ne izjašnjava tko ga je ubo niti želi prijaviti.Djelatnici hitna sve upisuju na neki ,,crveni,, karton i kasnije dostavljaju policiji koja dalje istražuje slučaj. Sin i snaha se razilaze nakon 10 dana od događaja. Do tada su i dalje živjeli zajedno u stanu sa bebicom.U noći ,,okršaja,, u posjeti su im bili (nebih sada o detaljima) ali rođaci od snahe koji su i svjedoci koji su se probudili u pola svađe te ih rastavili jer je sin uhvatio snahu za ruke da bi je smirio,ali je ona njega ubola nakon toga pre očima svjedoka i dalje nasrtala na njega radi čega je on i napustio stan. Da ne dužim previše, uglavnom izjave policiji od snahe nisu mi poznate ali je na czssu poricala da ga je ubola i sve je izokrenula naglavačke od stvarnog događaja. Sinov odvjetnik saopćio mu je da su i snaha naravno i svjedoci izjavili sve protiv njega te da poriču da ga je ona ubola Sutkinja je rekla da je najbolje ići na priznanje da će biti najmanja kazna i dali je protiv nje podigao prijavu za nanošenje tjelesnih ozljeda. Ima li ta tužba uopće smisla? Dali izjava policiji iako se izuzima iz spisa nema baš nikakav utjecaj na sutkinju koja ju je pročitala? Naime u optužnom prijedlogu stoji da ga je ona ubola tako da pretpostavljam da je ona ipak neočekujući ispitivanje policajaca izjavila u toj prvoj izjavi da ga je ubola ili da je to izjavio bar netko od svjedoka jer da su svi troje odmah poricali njeno djelo nebi li i op prijedlog bio drugačiji? MOLIM AKO IMA KOGA DA MI HITNO ODGOVORI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskaz dan pred policijom se ne smije koristiti, ali često utječe na suca koji zna u kojem smjeru treba voditi raspravu.

 

U biti vidi iz tog iskaza što se stvarno dogodilo.

 

No to ne znači da će sudac presuditi da je netko kriv jer za to trebaju valjani dokazi, a ne policijski zapisnik o ispitivanju osumnjičenika.

 

Iskaz oštećenog (ubodenog) je valjan dokaz i to može poslužiti kao osonova za nečije osuđivanje.

 

No zamislite i situaciju u kojoj rođaci na sudu kažu "nije ga ubola", e to onda može biti nešto drugačijeg ishoda, ali i ne mora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

da objavim šta je bilo dalje;upravo se dogodilo kao je moderator rekao, svjedoci su tvrdili da ga ona nije ubola već da se je sam, ali je ona izjavila sasvim drugu priču od njezinih svjedoka što se tiče redoslijeda događaja; svjedoci su iznjeli niz neistina o tome kako on nije cijelo vrijeme ( odnosno dva dana koliko su oni bili tamo) ništa radio niti pomogao u kući što nije niti bilo bitno za sam događaj, a što je sutkinja dopustila da iznesu; po svim postupcima sutkinje vidi se da je bila pristrana, jer je uz ostalo dopustila nenormalno blaćenje sina; sin i odvjetnik nisu znali da ja imam fotografije sa profila jednog od svjedoka slikane te dane kada su bili kod sina i snahe koje je svjedok postavio na svoj profil , a ja sam ih skinula ali niti sama nisam smatrala da bih mogle biti potrebne, tako da je suđenje zaključeno i čeka se presuda. Na fotografijama se vidi kako moj sin pere suđe, kako čisti kuću, usisava, kleči na zemlji i briše sa mokrom krpom prašinu po podu, dok snaha i njena svjedokinja na ostalima sjede na kauču i smiju im se uz komentare,, samo vi čistite mi se lijepo odmaramo", ,,nebi mi radile" i sl.Drugi svjedok, dečko od svjedokinje izjavio je da je njegova djevojka morala usisavati kuču, ali se na dvije fotografije vidi kako je on usisavao, dok je ona sjedila. Sada dalje slijedi žalba, radi financija odlučila sam je raditi sama , tako da me zanima mogu li raditi žalbu ne temelju fotografija i iste priložiti uz žalbu i dali će to vrijediti za dokaz nevjerodostojnosti svjedoka i njihovog lažnog i dogovorenog svjedočenja u korist tužene? Tko riješava žalbu sa prekršajnog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija