Jump to content

Obrt Internet trgovina - Knjigovodstvo


edi_kadi

Preporučene objave

Postovanje,

 

zelio bih otvoriti obrt za trgovinu putem interneta. E sad imam par pitanja u vezi tog. Pitao sam u nasoj lokalnoj upravi gdje se otvaraju obrti i rekli su mi da nisu potrebni MTU? Moje je pitanje je u vezi knjigovodstva i racuna. Kupac kod mene kupi robu i plati je avansno, zatim ja robu saljem direktno od proizvodjaca iz inozemstva na adresu kupca. E sad dali ja moram izdati racun kupcu sa obzirom da roba ide direktno iz inozemstva i ako moram dali je dovoljno ako mu je posaljem putem e-mail-a.? Ja robu placam proizvodjacu putem Paypal-a jer je to najjeftiniji nacin. E sad problem je u tom da kako ja saljem paket direktno kupcu na racunu od paypal-a je ime kupca a ne moje. Zanima me konkretno u ovom slucaju kako ja moram raditi kalkulacije koje bih predavao knjigovodstvu, kako unositi racune ili je najbolje da sve prepustim knjigovodstvenom servisu? Hvala

 

Pozdrav,

 

EDI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ne biste trebali otvoriti samo internet trgovinu, već i posredovanje u trgovini razl.proizvodima.

 

Ako kupac plati robu avansom izdajete mu račun za predujam.Kada Vi platite robu ino-dobavljaču,trebali bi ste dobiti račun na Vaše ime i robu na Vašu adresu,napraviti kalkulaciju a zatim stornirati račun za predujam i izdati pravi račun kupcu;jer tko plaća pdv pri uvozu,carinu,špeditera? Ukoliko je sve ukalkulirano u Vašu cijenu prema kupcu a račun i roba idu na ime kupca, morate imati ugovor o poslovnoj suradnji,ugovor o posredovanju pri prodaji robe s ino-dobavljačem.

Račun kupcu morate slati poštom (ne mailom,ne faksom).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija