Jump to content

Parcelizacija zemljišta


anonimno

Preporučene objave

Bok!

 

Suprug i ja kupujemo zemljište koje još nije ucrtano u ZK, dakle potrebno ga je parcelizirati. Gospođa koja nam ga prodaje ima uredno rješenje o nasljeđivanju gdje točno piše koji je njen dio tog zemljišta. Predali smo dokumente odvjetniku i on tvrdi da je s vlasničke strane sve čisto.

Sad nas zanima koji je postupak za ucrtati tu česticu u zk, kolike su cijene geodeta i koliko to sve skupa traje i košta... :-?

 

Svi savjeti su dobrodošli.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otprilike ovako: geodet će Vam uzeti 3 - 4.000,oo kn za napravit parcelaciju, pa to mora na ovjeru u katastar da provjere je li u skladu s lokacijskom dozvolom, tj. planom (ako se radi o građevinskom zemljištu). Kad dobijete prijavni list, predate ga zajedno s kupoprodajnim ugovorom uz prijedlog za uknjižbu i čekate na red dok ga djelatnici zemljišnoknjižnog odjela nadležnog suda ne provedu. Mislim da bi to bilo to, a ako sam u krivu, netko će me već ispraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se zemljište nalazi izvan zone građenja potrebna vam je potvrda od urbanizma da se čestica nalazi izvan zone građenja i u tom slučaju je parcelacija jednostavna. Ako se zemljište nalazi unutar zone građenja parcelacija je moguča ako je donesen detaljni plan uređanja naselja, ako imate idejno rješenja za budući zahvat u prostoru , a sve to možete saznati na urbanizmu. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zemljište se nalazi unutar građevinske zone, na terenu je i stara kamena kuća, ali ne znam da li postoji detaljni plan.

Dakle, kad geodet ucrta zemljište i pošalje dokumentaciju na katastar, što dalje? Da li za parcelizaciju moram zatražiti lokacijsku dozvolu i koliko ona košta, ili se može bez toga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija