Jump to content

pomozite mi informirajte me o smanjenju alimentacije


mamicaIS

Preporučene objave

nisam naišla niti na jedan sličan slučaj ovdje,pa bih ja iznijela svoj problem.

razvedena sam oko 9 mjeseci,razveli smo se sporazumno,djeca su ostala na skrb meni(njih troje:13,7 i 5 godina).otac je odlučio skrbiti za njih s 8000kn,no u međuvremenu mu je loše krenulo tako da za njih nije plaćao niti polovicu svote,da bi došlo do toga da za njih daje 1500-2000kn.on bi sad htio podnijeti zahtjev za smanjenje alimentacije,a i meni bi to odgovaralo jer bi onda barem mogla ostvariti dječji doplatak,što sada sa ovom presudom o razvodu i skrbništvu ne mogu.moje pitanje je zapravo da li se i ja moram očitovati o pristanku na takvo smanjenje ili je to nešto što određuje isključivo sud neovisno o našem dogovoru,skroz sam zbunjena i neinformirana o takvim stvarima.nadam se da pristankom na takvo što ne činim nešto o čemu ću kasnije žaliti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hm....nije mi jasno nešto...da li on plača alimentaciju preko računa ili ?....i zašto bi mijenjala dio alimentacije za dječji doplatak?

ako se odlučiš na to da se preko suda dogovorite o visini alimentacije dobro pazi,jer nije to nešto za mjesec-dva...u slučaju da se nakon nekog kraćeg vremena odlučiš da želiš opet višu alimentaciju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne tako davno sam na ovom forumu dobila info da se alimentacija ne smatra prihodom kada je dječji doplatak u pitanju.Štoviše,ne sjećam se ni rubrike u zahtjevu za dječji gdje bi se to navodilo.Zato me malo čudi ovo da ne možete dobiti dječji radi alimentacije..jeste li se dobro informirali u područnom HZMOu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija