Jump to content

protupravna bankarska praksa


vibram

Preporučene objave

slučaj koji se očito ponavlja sa Zaba-om:

imaš dugo vremena otvoren račun u Zabi na kojem nema nikakvog prihoda. medutim oni zaracunavaju nekakve svoje troškove održavanja racuna (?!) i oduzimaju ti sa tog tvog racuna gurajući ga u minus - to jest ZADUZUJU te bez tvog izricitog pristanka. tako nakon nekoliko godina imaš vec podeblji minus od par sto kuna na racunu za kojeg mozda niti ne znas da postoji, dapace, mozda si i umro u medjuvremenu.

osim sto se ovo kosi sa zdravim razumom, po kojem pravilniku o bankarskom poslovanju je moguca takva situacija? ako vec postoji neki trosak odrzavaja racuna, tada bi banka morala traziti potvrdu da li da se racun nastavi odrzavati, ako nema odgovora - racun se automatki zatvara i gotovo.

pretpostavljam da je HNB zaduzen za uredjivanje poslovanja banaka u RH i mislim da bi ovakvu praksu trebalo prijaviti kao protuzakonitu (da se ne bi banka pozivale na nekakve sitno pisane klauzulice kod otvaranja računa).

to se jenostavno kosi sa zdravom bankarskom praksom i tu bi se potrošači trebali zaštiti.

takodjer, ovakva praks ane samo da je u suprotnsoti sa dobrom bankarskom praksom vec je zasigurno u suprotnosti sa temeljnim zakonskim odredbama o obveznim odnosima i slicnim zakonima. strucnjaci bi se trebali sistematski pozabaviti sa ovim pitanjima, primjerice i sama HNB u opisu posla ima istražiti i sankcionirati nepravilnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija