Jump to content

Voditelj nadzora


atlanida

Preporučene objave

Moje osobno mišljenje je da ovakva pitanja kao što ste vi postavili nisu dobra.

U ovom trenutku mislim da je daleko bitnije koji su to razlozi zbog kojih je nadzor određen, kako uz pomoć nadležne institucije i osobe u nadzoru i kvalitetnu suradnju oba roditelja otkloniti sve uzroke koji su doveli do nadzora.

Pri tome morate znati koja su prava vašeg zajedničkog djeteta, a koje dužnosti i obveze roditelja, te svakako dužnosti i obveze osobe određene za provođenje nadzora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne postoje loša ili dobra pitanja već su odgovori kao takvi mogući.Ako postoji određena sumnja u zakonske nepravilnosti u postupcima a izravno štete najmanjima onda to svakako zaslužuje pažnju do najmanjih detalja,jer danas jedna obitelj ,jučer njih 5 a sutra tko zna koliko.Kao i u svim porama ovog društva nepotizam i korupcija svake vrste nije ništa što gotovo nije "normalno" a pojedinci se krijući pod skutima državnog aparata igraju svemogućeg. I nemojte mi govoriti ni pisati što je bitnije jer kalvariju kroz koju prolazim nisam ni u ratu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rješenju o nadzoru će Vam pisati koje kompetencije ima voditeljica nadzora, a u planu i programu nadzora što voditeljica nadzora mora činiti i koliko često o tome mora izvještavati onoga tko ju je imenovao. Na taj ćete način moći kontrolirati njezin rad. Naravno, ako ste nezadovoljni voditejicom nadzora ili obrazloženjem rješenja o nadzoru, imate pravo prigovora, uz jasno navedene sve argumente.

 

Također i sve što Gringo piše u svojem odgovoru stoji. Ne znam koji su Vaši razlozi da reagirate kako reagirate na osobu koja Vam u dobroj vjeri odgovori, no ako su to Vaše uobičajene reakcije prema nekome tko želi pomoći, onda je to možda i jedan od razloga za nadzor.

 

Mislim da komentiranje konkretnih osoba nije običaj na ovom forumu, a i sumnjam da je dozvoljeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@atlanida

Zakonske nepravilnosti u postupcima koji uključuju i djecu a na njihovu štetu itekako zavrjeđuju svačiju pozornost do detalja, no sumnje u određene nepravilnosti se može otkloniti ili potvrditi na jedini mogući način- provjeravanjem ili/i utvrđivanjem radi li se o nepravilnostima ili ne. Nadalje, široko rasprostranjena i u vašoj drugoj objavi općenita misao o nepotizmu i korupciji u svim porama društva, koja (u još općenitijem hipotetskom kontekstu) može a i ne mora imati veze sa vašim slučajem, u tome vam neće pretjerano pomoći.

Udovoljava li ovaj odgovor kriterijima?

 

Savjet urednika o osobnim imenima (baš i jest bila riječ o voditelju nadzora) možete naći u primjeru upravo iz Obiteljskog podforuma klik-ovdje.

 

@bartleby,

nećemo nagađati razloge nadzora iz kristalne kugle, kao ni fazu povjeravanja djece koja su u vrijeme objava prije par mjeseci ostala živjeti s atlanidom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@newby slažem se.

 

Zaista, možda je nespretno izrečeno nešto što treba preformulirati:

Roditelj s voditeljicom nadzora mora pristojno i civilizirano komunicirati, ukoliko svojem djetetu i sebi želi dobro. Ukoliko to nije moguće zbog ponašanja voditeljice nadzora, uputno je poslužiti se pravnim sredstvima (predstavke, zahtjevi za promjenu voditeljice nadzora, a nije nemoguća kaznena za nesavjesno obavljanje službene dužnosti i zloporabu položaja, ovisno o konkretnom ponašanju voditeljice nadzora i tijela koje ju je imenovalo).

Ukoliko to nije moguće zbog ponašanja roditelja, bez obzira na to što je roditelj već iznerviran mnogo čime, i previše često s pravom, onda taj roditelj svojim ponašanjem može i djetetu i sebi stvoriti dodatni problem koji nije lako riješiti.

I, konačno, nije moguće unaprijed znati kako će se voditeljica nadzora ponašati. 'The only defence against Dark Arts is constant vigilance' kaže jedan učitelj u Harry Potter. Ne mogu se ne složiti. Dakle, ne nervoza i nervozno reagiranje na ljude koji se javljaju u dobroj vjeri. Bez namjere da uvrijedim ovaj forum, već da istaknem njegovu vrijednost u teškim pitanjima obiteljskog prava, zaista mislim da je najveća vrijednost ovoga foruma razmjena mišljenja i prilika za vježbanje civiliziranog dijaloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija