Jump to content

porodiljni-molim savjet


MG79

Preporučene objave

Molim Vas savjet i ako tko može pomoći bila bih Vam zahvalna.Naime od 01.11.09.sam na komplikacijama, a od 20.12.09. na porodiljnom.Na hzzo sam predala svu dokumentaciju, odnosno potvrdu o plaći kako bih ostvarila pravop na naknadu.

Jednoa voditeljica podružnice se uhvatila mojeg prosjeka po kojem je moja plaća prva dva mjeseca 2.500, kn, a ostalih četri mj. oko 7.000,00.i poslala to na provjeru sa tvrdnjom da želim oštetiti državu, i da mi je poslodavac namjerno povećao plaću.

Sada mi isplaćuju nekih 2.000,00kn( to su mi isplatili tek krajem sječnja), dok pravna služba ne riješi moj slučaj(već su mi promijenili nekoliko pravnika).

Na njezin zahtjev očitovao se i moj poslodavac budući da nam je priroda posla takva da prva tri mj, nam isplaćuje po 2.500,00kn jer nema posla, a ostale mjesece nam je plaća oko 5.500,00kn+plaća u naravi za korištenje službenog vozila. Cijelu 2008., i većinu 2009.sam imala plaću preko 5.600,00, osim prva tri mjeseca, i da sad dobivam oko 2.000,00kn, a poslodavac uredno plaća doprinose.

Što mi je činiti, jer sa ovih 2.000,00 jedva spajam kraj sa krajem.Molim Vas savjet, i nadam se da ste uspjeli shvatit sve ovo, ako ima pitanja, pitajte.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovor na tvoje pitanje nalazi se u ugovoru o radu. Tamo je ugovorena plaća, sve što je više od ugovorenog je nešto drugo i to drugo ne može biti osnova za obračun rodiljne naknade.

 

Predlažem da tvoj poslodavac prihvati sporazum koji mu je ponuđen, u tom slučaju ostvarila bi naknadu u visini koja ti nesporno pripada (bez ovih "bonusa").

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.Po ugovoru na neodređeno sklopljen 01.02.08.ugovorena je neto plaća 5.500, kn, i toliko mi je isplaćivano cijelu godinu, odnosno 5.600'00kn od 01.07.08. kada se mijenjao osobni odbitak.Sa 01.01.09. napravljen je anex ugovoru gdje je navedeno da se plaća smanjuje do povećanja obima poslovanja.Sa 01.06. je napravljen novi anex u kojem je navedeno da mi se plaća povećava.Bruto plaća u naravi koja se obračunava na korištenje službenog auta je isto kao i redovan rad, i plaćeni su svi doprinosi na ukupan bruto.Moj poslodavac je sve te ugovore, IP za 2008. i 2009, potvrdu od porezne uprave da su plaćeni svi doprinosi i obrazloženje predaona hzzo, no oni moj predmet prebacuju s jednog pravnika na drugog, a ja gubim vrijeme i primam minimalac.Također nije samo meni plaća povećana, već svim djelatnicima.Što mogu eventualno učiniti, osim čekati.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odi do poslodavca, zajedno pristupite kod pravne službe odnosno voditelja postupka i potpišite sporazum koji ti je HZZO dužan ponuditi (potpisuje ga poslodavac). U tom sporazumu trebalo bi biti iz ovog što navodiš iznos rodiljne naknade od 5000 kn (ne ovako uvećane od 6500 - 7000) i kada sklopite taj sporazum dobit ćeš ono što ti pripada i biti će ti i isplaćena razlika od prvog dana do tih cca 2000 koje sad dobivaš.

 

U protivnom HZZO će ti izdati rješenje koje će u konačnici izgledati (po završenom drugostupanjskom postupku) upravo ovako kako ti navodim, jerbo eto takva praksa već postoji....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li mi trebamo otići tamo i tražiti da se potpiše taj sporazum, ili su ga oni meni dužni ponuditi, jer u ovih 2-3mj me prebacuju od jednog pravnika na drugog, i govore riješit će se.Da li bi bilo dobro da sa poslodavcem ide netko iz računom obzirom da se oni bolje razumiju u obračun plaće, i da li je nužno da idem i ja budući da mi je beba stara petnaestak dana, pa baš nisam u mogućnosti ići to čim prije obavit.Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija