Jump to content

molim pomoć


georgejunglemaster

Preporučene objave

Moja prijateljica udana je i ima dvoje djece. Sa suprugom ne živi već četiri godine a djeca su sa njom no još su uvijek u braku. Sa suprugom se dogovorila da se razvedu no ne zna kako da provedu sporazumni raskid braka. U pitanju nije ni podjela imovine, ni skrbništvo nad djecom , ni alimentacija nego jednostavno način na koji to provesti. Treba li tko koga tužiti i kako doći do postupka razvoda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrlo lako. Neka otiđu zajedno u CZSS i daju izjavu da se želite sporazumno rasvesti zbog neslaganja interesa, da razdvojeno žive već 4 godine te da su suglasni da dijeca nastave dalje živjeti sa majkom. Centar će ih navlačiti da daju iskaze kako je došlo do narušavanja bračne idile no neka ne izvlače svoje prljavo rublje i samim time blate jedno drugog. Trebaju se prije toga sami dogovoriti o načinju viđanja djece s drugim roditeljem te to izjaviti pri centru. Neka ne pristanu samo na nagovor centra da idu na "postupak mirenja" jer to traje po nekoliko mjeseci. Trebaju tražiti od centra da im odmah daju mišljenje o razvodu. Kad završe sa centrom nek nađu zajedničkog odvjetnika koji će ih formalno zastupati na sudu radi sporazumnog razvoda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo krenu sporazumnim zahtjevom za razvod braka, pa slijedi upućivanje na posredovanje u CZSS i ostatak priče. Naročito ako je problem da problema nema.

 

Mirenje nije nikakav poseban i odvojen postupak već dio posredovanja, koji najčešće u cijeloj priči ili biva preskočen ili traje onoliko koliko traje da oboje kažu kako smatraju da ostanak u braku za ni jedno ne dolazi u obzir. A posredovanje kao posredovanje je nepreskočivo, osim u par iznimaka kojih u ovom primjeru nema.

 

I da, traje. Sudeći prema primjerima sa kojima se susrećemo, od 45 minuta do ... više od par mjeseci, unatoč zakonskom roku od 3 mjeseca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija