Jump to content

Molim pomoć i savjete


DidicaZG

Preporučene objave

Pozdrav svima!!

 

Evo još jednog problema u našoj svakodnevnici. Naime, suprug i ja smo bili u braku pet i pol godina. Vjenčali smo se jer sam ostala trudna i to jako mlada. Dobili smo sina koji je sada pet i pol godina i već je pravi dečko.:-) Naprosto ga obožavam i ne mogu više zamisliti život bez njega. Kako sam ostala trudna tako je suprug prestao me gledati kao ženu i nije više htio izvršavati svoje bračne dužnosti. Trpjela sam to sve do sada. Prije 7 mjeseci upoznala sam drugog muškarca koji je prihvatio moju cijelu situaciju.Od supruga sam otišla prije mjesec i pola, a dijete je ostalo živjeti sa njim jer, pošto radim u ZG, a mi smo živjeli 80km dalje od ZG, nisam imala smještaj. Radim u državnoj službi i imam stalan i siguran posao. U međuvremenu sam sa tim drugim čovjekom našla stan u ZG i baš se ovi dana trebamo useliti.

 

Suprug i ja smo pokrenuli sporazumni prekid braka i već smo imali prvo ročište na sudu te sad čekamo poziv od CZSS. Na sudu je dogovoreno da je mali do presude kod njega u kući njegovih roditelja. Majka mu je 10-tak godina psihički bolesna i na tabletama bez kojih ne može normalno funkcionirati, a otac alkoholičar i nasilnik. Suprug želi skrbništvo nad djetetom, ali ja se sa time ne slažem. Prijeti mi tužbama koje argumentira sa svedocima da sam imala "drugog muškarca". Hoće li taj moj postupak negativno utjecati na presudu? Čovjek s kojim planiram imati normalan život je odlično prihvatio maloga i on želi da je mali kod nas. On također radi u državnoj firmi, te oboje imamo dobre prihode.

 

Jednostavno nisam spremna prepustiti sve slučaju i ostaviti maloga bivšem mužu koji mi je doslovno upropastio sve godine braka.

 

Molim Vas za savjete i mišljenja.

 

Pozdrav i unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Skrbništvo ni on ni vi dobiti nećete, dijete će samo živjeti s jednim od vas dvoje obzirom da mu roditelji više ne žive zajedno.

Preljub i kretanje u smjeru daljnje veze nije neka posebna stavka što se samog razvoda braka tiče, jer se krivnja ne utvrđuje.

Pitanje na koje ćete u nekom od postupaka koji slijede nekome morati dati vrlo razložan i logičan odgovor jest kako vam nije bio problem ostaviti dijete ocu dok se snađete s novim partnerom, a nešto kasnije biste djetetov život s ocem smatrali problemom. S tim da dijete i njegova dobrobit mora biti u središtu tog odgovora kao najvažnije. Niti vi, niti vaš novi partner, niti razlog koji navodite kao motiv za razvod. Obratite pri tom pozornost da okolnosti koje opisujete nisu tijekom sadašnjeg vremena nestale, pa će se ponovno pojaviti kad se bude odlučivalo s kim će dijete živjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija