Jump to content

Naknadno pronađna imovina....vanknjižno darovana meni, ja i platio porez po darovnom ugovoru.


zmatij14

Preporučene objave

Poštovani.

Naime iza pokojnog djeda nije ostavljena oporuka,kako je djed imao 7 sinova nisu se mogli dogovoriti i išli su na pranicu gdje su svaki dobili po 1/7 nekretnina.Pojedini su darovali svoje djelove u korist mojega oca (koji je i ostao u obiteljskoj kući i dohranio djeda).

No iza smrti ostalih stričeva i moga oca njihovi nasljednici su darovali svoje dijelove meni gruntovno ali i vanknjižno (katastarski) i to je relativno čisto 6/7 u moju korist (jer ja te nekretnine i uživam) .

 

Ali na nekim česticama nije čisto stanje gruntovno i katastarski ,oni su mi darovali i te čestice na kojima su se vodili vanknjižno a u gruntovnici se vodi djed jer je u parnici izostavljeno gruntovno već je upisano u riješenju "i čestice upisane u posjedovni list br...xx.

 

Uglavnom ne brine me ono sto je čisto gruntovno i katastarski već ono što su mi darovali katastrski a u gruntovnici je djed upisan.

 

Sada je podignuta ostavina za tu naknadno pronađenu imovinu.

Imam li ja kakvo pravo po darovnim ugovorima jer sam za te nekretnine platio porez u poreznoj i imam pečat na ugovoru koji su mi udarili u poreznoj da sam uredno platio porez na te nekretnine.

Znam da će ponovno biti pozvani nasljednici kao u parnici tj nasljednici iz pokojnih.

 

Mozda je ovo komplicirano ali samo da pojasnim da se ovo desilo čisto iz razloga jer su mogu reči suvlasnici htjeli očistiti sve ono što se vodilo u tim nekretninama.

 

Kakva su moja prava.Mogu li oni traziti (pretpostavljam da neće) gruntovni dio ako su mi ga već darovali po darovnom ugovoru.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija