Jump to content

pomoć


sunnyca

Preporučene objave

počela sam raditi prije 11 mjeseci(na ugovor na određeno) i nije mi produžen ugovor...dragi i ja planiramo u bližoj budućnosti imati bebu pa sam zamolila frendicu koja ima svoj obrt da me prijavi na samo mjesec dana tako da ukupno imam godinu dana neprekinutog staža zbog veće porodiljne naknade.uglavnom, ona je meni uplatila samo mirovinsko i zdravstveno(to ju je koštalo nekih 1200kn) a ja sam joj u zamjenu za to odradila nekih desetak dana a nije mi uplatila nikakvu plaću...šta sad?

htjela bi se prijavit na burzu ali oni trebaju zadnje 3 liste plaće(ja ovu zadnju listu nemam pošto nije bilo ni plaće),a staž od mjesec dana mi je normalno upisan u radnu knjižicu...

da joj ja dam novce pa da mi ih uplati ili?

a kaj znači na papiru za mirovinsko osiguranje:vrsta osnovice,svota plaće:2 814,00kn...

i samo još jedna stvar,nismo napravile nikakav ugovor a za burzu mi treba i razlog prekida ugovora...jel se to može napisati u wordu te da ona lupi žig firme i potpiše se ili?

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cigo1 je napisao:

sunnyca,

ja vam nebih savjetovao da varate državu. To nije primjereno bez obzira na to što svaki od nas ima puno zamjerki na vlast. A može biti i opasno. :palacdolje:

ja bi vas zamolila da mi date savjet šta da napravim...kao prvo ja se ne kužim u te zakone i mislila sam da je sasvim dovoljno da me se prijavi na mirovinsko i zdravstveno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da si se držala Zakona nebi sad bilo problema,a ovako kad muljaš ..sad se možeš jedino zaposliti i RADITI do redovnog odlaska na porodiljni

ovo su ti uvjeti za stjecanje porodiljne naknade(koje ti ne zadovoljavaš):

 

 

"Nezaposlene majke mogu ostvariti pravo na naknadu od dana rođenja djeteta do navršene godine dana starosti. Za blizance, treće i svako sljedeće dijete pravo na rodiljni dopust može se koristiti do navršene treće godine djetetova života.

Nezaposlene majke imaju pravo na porodni dopust ako ispunjavaju sve sljedeće uvjete:

 

-ako imaju hrvatsko državljanstvo

-ako imaju neprekidno prebivalište u Republici Hrvatskoj najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva za priznanje prava na porodni dopust

-ako su zdravstveno osigurane u Zavodu

-ako se vode u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje 12 mjeseci koji prethode porodu djeteta za koje se ostvaruje odnosno pravo ili su se prijavile u evidenciju nezaposlenih osoba pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u roku od 90 dana nakon završenog redovitog školovanja, odnosno u roku od 30 dana nakon prestanka radnog odnosa, službe ili obavljanja samostalne djelatnosti

-ako im radni odnos ili služba nije prestala zbog toga što su otkazale ugovor o radu, odnosno službu (osim u slučaju izvanrednog otkaza ugovora o radu prouzročenog ponašanjem poslodavca) i ako im radni odnos nije prestao pisanim sporazumom o prestanku radnog odnosa, odnosno službe."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija