Jump to content

Mirovinsko šalje na reviziju u ZG


imported_znatiželjna

Preporučene objave

pozdrav svima

 

imam pitanje, pa ako netko zna ili je imao sličnu situaciju, dobro došli odgovori...

 

tri puta do sada sam bio na komisiji kod lokalnog vještaka na mirovinskom, prvi put odbijeno, drugi put me slao u Tvrtkovu, oni su tamo rekli da ide na vještačenje kod vojnog revizora (valjda), nakon izvjesnog vremena dobio i odbijenicu od njih...

sad u veljači sam bio treći put kod lokalnog vještaka u mirovinskom i dobio danas rješenje da je profesionalna nesposobnost za rad i da to mora ići kod ministarstva obitelji na reviziju i njihova ocjena se očekuje.

 

jel ima tko kakvih iskustava možda, da znam što me slijedi dalje :misli:

 

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moraš navesti: jesi li dragovoljac, imaš li status HRVI-a, od kada se liječiš, imaš li bolničko liječenje, koja je osnovna dijagnoza, jesi li u radnom odnosu, na bolovanju, nalaz psihologijskog testiranja itd. Da se ne može u mirovinu samo zato što mislimo da bi trebali, dokaz je što sam ja od 1995-2003.god. bila na bolovanju bez dana prekida, išla osam puta na komisiju i svaki puta dobila odbijenicu s obrazloženjem da je liječenje u tijeku. Deveti puta su mi dali pravo na invalidsku mirovinu. No onda nije bilo LEGALISA, nisi od nikoga mogao dobiti pravi savjet i pravili smo velike pogreške. Danas je drugačije samo moraš dati potpune informacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moja isprika....

 

branitelj s hrvi 40% za stalno, na bolovanju sam preko 2 god, imam sve nalaze, mišljenja i procjena psihologa, kao i bolničko lječenje u više navrata. inače se lječim kod psihijatra od 95', al tek sam na bolovanju unazad 2 godine...

mislio sam da će se stanje poboljšati, radio sam, al sve teže i teže

znam da je prije bilo teže, nisi imao koga pitati za savjet za neki odgovor, da se znaš orjentirati. nitko ti ništa ne govori, ne znaš kuda da ideš,kome se obratit za pomoć.puno toga je nerješeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada zaista možeš samo čekati rješenje te nastojati i dalje biti na bolovanju. Ako dobiješ negativno rješenje ( iskreno se nadam da nećeš ), uložit ćeš žalbu. Bilo bi poželjno da ju napiše pravnik iz neke braniteljske udruge, a ako nemaš prigodu doći do njega, javi pa ću ti ja poslati svoju žalbu da ti posluži kao špranca. E sad, ako ni onda neće ići, možeš ići na Upravni sud i čekati otprilike tri godine ili i dalje se liječiti pa nakon nekoliko mjeseci ponovno predati zahtjev za mirovinu, naravno uz novu liječničku dokumentaciju. Znam da nije baš ohrabrujuće, ali to ti je naša karma i naš križ sa kojim moramo živjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

...molim g.Duru i druge upučene...u svezi mog prijatelja...čovjek je na bolovanju 6 mjeseci ...liječi se od ptsp-a,,,sad ga muči kamo će ići na procjenu radne sposobnosti,jer dr.OP nezna da li područnom vještaku u KC ili u Tvrtkovu ZG pošto je još uvijek u sustavu morha-DVO?

 

....šalju ga od vrata do vrata a on se ne snalazi ni malo u tome svemu....u moje vrijeme prije 5 god sve je bilo drukčije....unaprijed zahvaljujem!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zkova je napisao:

...čovjek je na bolovanju 6 mjeseci ...liječi se od ptsp-a,,,

Ako je već toliko dugo na bolovanju a DVO je tada je već trebao biti razriješen dužnosti i upućen na zdravstvenu MORH-a. Neka vidi s personalcem u svojoj postrojbi što i kako (prikupiti papire, zdravstvena, ...)- po meni je to (malo) čudno jer je već trebao biti razriješen dužnosti no možda netko "tipuje" da je još sposoban za DVS?...

Redoslijed je: zdravstvena MORH-a, ako je nesposoban za DVS tada rješenje o prestanku DVS-a s časnim otpustom iz OS RH i pravom na invalidsku mirovinu (otpremnina ,...) i onda na vještačenje PS HZMO Zagreb ( Tvrtkova...) gdje će biti vještačenjem određeno je li profesionalna ili opća...itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija