Jump to content

Naknada za nezaposlene-ugovor o djelu


ninanana

Preporučene objave

"Kada prestaje pravo na naknadu

 

Donekle su izmijenjeni i razlozi koji uvjetuju obustavu korištenja prava na novčanu naknadu. Naime, i prema sadašnjim i prema novim propisima isplata naknade obustavlja se ako nezaposlena osoba ostvaruje zaradu od rada prema ugovoru o djelu ili prema nekoj drugoj osnovi. Sada se iznos te zarade uspoređuje s najvišom novčanom naknadom za nezaposlenost, tj. s 1.200 kn na mjesec. Prema novom će se Zakonu novčana naknada prestati isplaćivati za broj mjeseci koji se dobije kad se primitak od drugog dohotka podijeli s najnižom mjesečnom osnovicom za plaćanje obveznih doprinosa. Na primjer, ako najniža osnovica za plaćanje obveznih doprinosa u 2009. godini bude iznosila 2.600 kn, a nezaposlena osoba ostvari bruto primitak od rada prema ugovoru o djelu u iznosu od 10.000 kn, obustavit će joj se primanje novčane naknade tijekom tri mjeseca i 24 dana. Ako se osoba u roku 30 dana od prestanka okolnosti koje su dovele do obustave isplate naknade ponovno javi Zavodu za zapošljavanje, nanovo će se uspostaviti isplata novčane naknade, sve do isteka razdoblja na koje ima pravo."

 

 

Eto,možda pomogne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako,

od 1.8.2009. naknada se povisila na iznos od 2611 Kn.dakle Vi možete Ugovorom o djelu mjesećno ostvariti primanje do tog iznosa,a da Vam HZZ ne ukine naknadu.Ukoliko Vaša primanja budu premašila navedeni iznos,morate u roku 15 dana promjene javiti u HZZ kako bi Vam znali obustaviti isplatu naknade.

ako nakon nekog vremena prestanete raditi po ugovoru o djelu,javite se u HZZ,pa će Vam nastaviti isplaćivati naknadu određenu Rješenjem(sve do isteka razdoblja na koje imate pravo)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija