Jump to content

Prenamjena u poslovni prostor


legaos

Preporučene objave

Kako fizička osoba može dobiti nešto što se zove "dokaz da je poslovni prostor" (teta u uredu za gospodarstvo jedne općine kaže da se to primjenjuje od cca. 2007.g, novi znakon ili propis, nisam siguran).

 

Naime, u dotičnom poslovnom prostoru se prije 2007. g. obavljala djelatnost koja bi se obavljala sada, ali ako nema tog dokaza "da je posl. prostor", nije moguće ići u daljnju proceduru otvaranja (neću spominjati čega).

 

Ako se radi o prenamjeni iz stambenog u poslovni, ev. netko zna koliko to košta i koliko dugo traje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

teta vam je dobro rekla. da ste u trenutku stupanja za snagu novog zakona bili u prostoru kao obrtnik, sada nebi imali problema. sada morate pokrenuti postupak prenamjene s tim da prostor ispunjava tehničke karatkteristike. nakon što dobijete potrebne dozvole od nadležnog odjela za prostorno planiranje i gradnju i upišete ga u zk, možete pokrenuti postupak za dobivanje dozvole za otvaranje obrta.za navedeno morate platiti usluge arhitekta, vodni i komunalni doprinos, te takse. postupak traje mjesec dana , najviše dva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija