Jump to content

Molim pomoć


Dura

Preporučene objave

Pozdrav braniteljima.

 

Dragovoljac 4 godine i 9 mjeseci. Nemam status RVI, ali imam 100 dana borbenog sektora, čin narednik, obnašao dužnost zapovjednika voda.

 

Prije 7 mjeseci iznenada operirao tumor i već bio na povjerenstvu misleći da će mi produžiti bolovanje ali su poslali riješenje opća nesposobnost, civilna mirovina.

 

Imam neke papire iz 93. godine od psihijatra i sada nove koje nisam priložio za ovu komisiju. Da li da napišem žalbu na ovo rješenje ili iziđem ponovno pred povjerenstvo da se prizna i nešto vojnog postotka ako je to moguće, pošto referent u mirovinskom kaže da nemam pravo na vojni postotak bez obzira i ako su posljedice sudjelovanja u domovinskom ratu jer nemam status RVI.

 

Znam da sam čitao na forumu da bez obzira na RVI se može ostvariti postotak vojnog dijela, ali ne mogu nigdje pronaći taj naputak koji treba referentu u mirovinskom pošto tvrdi suprotno ili sam ja pogriješio.

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav..nažalost nemate pravo na vojni dio..u 11 mjesecu prošle godine stupio je na snagu novi zakon koji dozvoljava vojnu mirovinu isključivo osobama sa statusom Hrvi-a..vi sa sto dana u borbenom sektoru imate pravo na najnižu braniteljsku mirovinu..koja iznosi 2300 kuna ako imate opču nesposobnost..profesionalna 1800 kuna...nisam siguran ali mislim da se vaša civilna mirovina povečava za određeni postotak sukladno vremenu provedenom u domovinskom ratu..maximalno je 30 posto..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina je napisao:...nisam siguran ali mislim da se vaša civilna mirovina povečava za određeni postotak sukladno vremenu provedenom u domovinskom ratu..maximalno je 30 posto..

Ukoliko mu je mirovinski staž (radni+posebni+pridodani) manji od 40 godina tada će mu se povećati za 30% i ako takav novi iznos bude manji od one za 40 godina dobiti će tu koja je izračunata, a ako je taj (novi) iznos veći ili jednak mirovini za 40 godina dobiti će iznos mirovine za 40 godina mirovinskog staža.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija