Jump to content

djelovođa u brigadi


joky

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

Dali ste bili postavljeni na te funkcije rješenjem MORH- a ili internom zapovjedi zapovjednika postrojbe? Važno je iz tog razloga što je u rješenju navedeno ustrojbeno mjesto i sklopni čin, pa ste trebali biti i plaćeni sukladno toj funkciji.Inače svaka postrojba je imala ustrojbenu knjigu gdje su bile raščlanjene funkcije i sklopni činovi za iste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao dragovoljac 1992.god uključio sam se u brigadu i bez ikakove papirologije,jednostavno zapovjednik brigade mi je odredio da radim kao pomoćnik za opće poslove,to je bilo mjesec dana dok se nije vratio kolega koji je to radio prije,a kad se on vratio ja sam nastavio raditi kao djelovođa u brigadi.To sam radio 5 mjeseci opet bez ikakvih papira.Tada sam stradao i sada sam HRVI 30%.Još uvijek sam u radnom odnosu jer se još osjećam da mogu raditi,makar svakim danom sve teže,ali još se gura.Zanima me da li ja mogu naknadno zatražiti čin,ako me je na tom mjestu pripadao?Zahvaljujem svima koji nešto znaju o ovoj temi.Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, tada se često rješavalo preko usmenih zapovjedi. Probajte razgovarati s izravnim zapovjednikom da sastavite zapisnik koji će on potvrditi s možda još jednim svjedokom te isto ovjeriti kod javnog bilježnika. Nisam siguran da će te postići da vam se prizna osobni čin, ali može vam se priznati obavljanje navedene funkcije kao i sklopni čin te funkcije što opet može biti povoljnije prilikom rješavanja vaših prava. Znam za sličan slučaj, gdje je branitelj dokazivao da je zapovjedao vodom, temeljem usmene zapovjedi nadređenog zapovjednika, znači bez ikakvog pisanog traga,što su zapovjednik i pojedini vojnici potvrdili, da bi mu na kraju ta funkcija bila priznata bez obzira što mu je osobni čin bio niži(vodnik) nego što je funkcija zapovjednika voda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija