Jump to content

zabrana otvaranja igraonica


malaLala

Preporučene objave

da li možda netko zna kada i zašto je zabranjeno otvaranje igraonica?

Htjela sam otvoriti obrt - igraonicu za djecu sa kreativnim radionicama,i naravno ročkasima,ali je prvenstvena ideja bila da se djeca mogu ostaviti sat-dva , na igranju i druženju (moje dijeta je izvisilo iz vrtića zbog premalog broja upisnih mjesta -otud inspiracija,nije zbog biznisa sa ročkasima,ali ako se može dodatno zaraditi,zašto ne?).

Kad sam se došla raspitati za otvaranje takvog obrta (krajem prošle godine) ženi je skoro glava eksplodirala dok se derala da se to više ne smije,da su čak od Ministarstva dobili naputak da je to zabranjeno.

Ok,počela sam se raspitivati za otvaranje firme koja bi se time bavila,i sad sam u dilemi-da li da tražim dozvolu Min.za obavljanje te djelat.prema nkd 2007, ili da reg firmu na sve i svašta , kako mnogi savjetuju , i plivam u mutnom?

Malo sam špijala druge igraonice,neke su reg za djelat. koje nemaju nikakve veze s djecom a rade kao igraonice.

Ako je netko uspio skužiti ovaj kaos iz moje glave,bila bih zahvalna na nekoj smjernici.

I još jedno pitanjce,kratko. Da li mogu raditi u vrtiću i imati svoju firmu (igraonicu)? Po struci sam predšk. odg.(mogu dobiti radno mjesto ,ali mi dijete ne mogu upisati -baš krasno , zar ne?) :vjestica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da vam je već pun kufer dječjih igraonica i pitanja o njima , ali što ću , imam još jedno.

Tražim prostor za igraonicu , i sjetila sam se da takva vrsta objekta-djelatnosti mora biti na nekoj zakonski određenoj udaljenosti od kockarnice , a sada tih kockarnica ima na svakom čošku.

Pa da se ne bi desilo-slučajno da uspijem ishoditi sve dozvole , nađem i uredim prostor i dođe mi inspekcija i zatvori me jer sam preblizu nekoj kockarnici. I da li se to odnosi i na sportske kladionice?

Hvala vam najljepša na strpljenju i razumijevanju!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Omerta-man vidim da ste upoznati s cijelom pričom. Naime i ja razmišljam o otvaranju igraonice, s tim da imam tim visoko obrazovanih ljudi za to (od odgajateljice, pedagoga, profesora stranih jezika, medicinske sestre...). Zanima me kakav zahtjev točno treba poslati Ministarstvu gospodarstva, jer sam sukladno Vašem savjetu poslao mail i dobio odgovor da treba sukladno sukladno Uredbi o uredskom poslovanju (07/09) poslati zahtjev za mišljenjem pismenim putem. Doduše nisu naveli nikakv članak niti na što se pozivaju ali dobro. Zanima me okvirno kakav je oblik tog zahtjeva ( sobzirom da ste imali priliku vidjeti jedno takvo rješenje ).

 

Hvala i nadam se da ćete odgovoriti na ovaj post iako je prošlo nekih 9 mjeseci od kada se zadnji put odgovaralo na ovu temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija