Jump to content

javni poziv-tko se želi boriti sa mnom?


ulogirana

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Trebam podršku svih koji su zainteresirani, a nadam se da nisam sama.

Znam, i to je već praksa da se s vremena na vrijeme pojavi netko poput mene željan nekih promjena pa ga se ili ne shvati ozbiljno ili prevlada inertnost prema samoj ideji jer svi nekako se pribojavamo da se ništa promijeniti ne može.

 

Uglavnom, trebam i pomoć prije svega, a tražit ću samo ono šta mi je i samim Ustavom dozvoljeno, i šta je bitno nije me strah, moja savjest je totalno mirna i čista.

 

Htjela bih pokrenuti peticiju za izmjenu odredbi zakona u vezi sa zapošljavanjem u državnoj službi, konkretno testiranja i intervju kandidata.

 

Koliko sam shvatila nigdje nije zakonom regulirano na koji način se intervjui sa pojedinim kandidatima moraju obavljati tako da se i nadalje na taj način dozvoljava da razno razni podobni dobijaju radna mjesta na štetu onih koji su isto zaista zaslužili.

 

Pitanja na intervjuima su smiješna, degradirajuća i bez koncepta jer se ionako unaprijed zna tko dobija posao.

 

Nigdje se ne vodi zapisnik o provedenom razgovoru, a kamoli da se isti snima, tako da nam je samim time uskraćen uspjeh prilikom podnošenja žalbe, a koja nam je Ustavom zajamčena.

 

Šta vrijedi se žaliti kad se a priori zna da će ista biti odbijena, jer se naši argumenti svode na rekla-kazala, uspijevaju samo oni kod kojih su prava preočito prekršena.

 

Naravno, doživjela sam nepravdu na intervjuu gdje me doista ništa nisu pitali, ali to ne mogu dokazati i tako pojedinci u istim takvim Komisijima to dobrano koriste, e pa tome treba stati na kraj.

 

Ne smatram da sam nužno zaslužila posao, možda je to mogao biti neki drugi kolega ili kolegica pa zapravo govorim u ime svih koji su na taj način bitno uskraćeni.

 

Da se napravi konkretan koncept pitanja, da se o tome vodi zapisnik, štoviše da se sve to ukupno snima, možda možda bi donekle sve barem izgledalo pošteno, ovako nikad nikamo nećemo ići. Ja sam svjesna da mjesta na sudu za mene nema, ne zato šta ja ne vrijedim ili ne bih bila dobar radnik, nego jednostavno nisam podobna, a niti želim biti----pa nek me netko osuđuje.

 

Molim one, koji su se našli u ovome ili jednostavno su za pravdu ili imaju želju se boriti za nešto i ostaviti pozitivan trag u ovom iskvarenom društvu neka mi se jave na e-mail kako bi razmotrili pojedinosti i kako naprijed navedeni cilj ostvariti.

 

Iskreno, ni sama ne znam otkud početi, pa sam zato odabrala za početak ovaj portal, računajući na podršku od kolega ili barem smjernicu kako pokušati naprijed navedeno ostvariti jer onda je sve puno lakše.

 

 

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija