Jump to content

kada smijem na godišnji?


rijeka_1974

Preporučene objave

Dakle ovako.prije nego pitam poslodavca treba mi pravni savjet da ispadne da znam o čemu pričam :-)

Počeh raditi u 9 mjesecu 2009 godine i to na odredjeno vrijeme od jedne godine.Dali ja moram iskoristiti sav godišnji do 9 mjeseca ili ukoliko mi produže ugovor mogu prenjeti godišnji u sljedeću godinu pa dane iskoristiti do 30.6.?

Dalje, u ugovoru mi stoji 18 radnih dana, ali obzirom na novi Zakon o radu na što da se pozovem? Vrijedi li Ugovor ili Zakon? (mozda nekome glupo pitanje ali poslodavci su skoro Bogovi u današnje vrijeme mita i korupcije a recesiju da i ne spominjem).

Za sada toliko. Puno hvala. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za 2010.imat ćete pravo na puni godišnji odomor sukladno novom ZOR u trajanju od najmanje 4 tjedna, tj. 20 radnih dana (plus dodatni dani na staž, djecu i sl., kako je Propisano pravilnikom o radu).

Poslodavac vam može omogućiti korištenje godišnjeg odmora u jednom dijelu, ili u dijelovima, s tim da morate tijekom kalendarske godine za koju ste ostvarili pravo na godišnji odmor (a to će biti za ovu 2010.) iskoristiti najmanje dva tjedna u neprekidnom trajanju.

Ako vam poslodavac ne produži ugovor u 9. mj. sukladno čl. 61. ZOR :kavica: poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor u cijelosti, isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora. Ova odredba je nova u odnosu na stari ZOR, jer više nema prenošenja neiskorištenog godišnjeg odmora na novog poslodavca.

Ukoliko vam pak poslodavac produži ugovor (naravno pod uvjetom da će taj novi ugovor trajati do 30.06.2011.) imat ćete pravo preostali dio neiskorištenog godišnjeg odmora iskoristiti do 30.06.2011. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija