Jump to content

odakle poceti ?


osama30

Preporučene objave

Dakle zivim u Njemackoj, tu smo se i vjencali prije 2,5 g po hr. Zakonu, Imam curicu od 2 g., moj spurug radi i ima relativno pristojna primanja, ja ne radim, psihicki me redovito maltretira te vise ne mogu to podnositi. Visoko sam obrazovana ali mi je problem pronaci posao jer cekam da mi dijete dobije mjesto u vrticu. Razmisljam o rastavi te neznam gdje da se obratim i kakav je postupak te koliko to traje, kakva su moja prava, imam li pravo i na nekakvo uzdrzavanje od strane supruga dok ne nadjem posao te koliko posto otprilike iznosi alimentacija? Unaprijed hvala na odgovoru!Zaboravila sam dodati ako se radi o sporazumnom raskidu braka koliko to traje i tko snosi troskove, buduci da nemam prihoda osim djecijeg doplatka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tuziti mozete kod nadleznog suda u Hrvatskoj (po osnovi zadnjeg prebivalista tuzenog). Prikupite dokumentaciju o sklapanju braka, dijetetu...pronadjite nekog advokata, izdajte pismenu punomoc (ovjerenu od najblizeg konz.dipl. prestavnistva) te je posaljite odvjetniku.

Sto se tice izdrzavanja...Brak je stvarno kratkotrajan, pa kad bi Vam sud i dodijelio izdrzavanje to bi bilo mozda za samo jedan kraci period- do jedne godine. Sto se tice sporazumnog raskida braka, mozete podnijeti zajednicki prijedlog za raskid braka, medjutim, procedura je uobicajeno duza, zbog djeteta.

Ako podnosite tuzbu i ako je muz kriv za razvod, on bi trebao platiti troskove.Tokom brakorazvodne parnice odlucuje se o tome kome ce se dijete povjeriti i o njegovom izdrzavanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, a kako mogu dokazati kako se moj suprug ne brine o djetetu uopce, ne vjerujem niti da bi trazio da bude s njim ali u slucaju da zeli (iz osvete neke), i koliko maksimalno moze trajati proce?Neznam spada li i u maltretiranje osim vrijedjanja, omalovazavanja, psovki vike i to sto nemam punomoc na niti jednu njegovu karticu niti pristup bankobnom racunu, tako da je jedini moj prihod djecji doplatak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija