Jump to content

trudnoća i ugovor na određeno


damirche

Preporučene objave

prije tjedan dana potpisala sam ugovor o radu na određeno i nakon toga će uslijediti rad na neodređeno. par dana nakon potpisivanja saznala sam da sam trudna i to već 5 tjedana!! u groznoj sam situacji, budući da sam prije toga bila na burzi i nemam pravo na novčanu naknadu za nezaposlene, a kada mi šef sazna za trudnoću prije isteka probnih 3mjeseca na neodređeno, zasigurno me neće zaposliti za stalno. što učiniti da osiguram barem neku naknadu do porodiljnog? jasno mi je da ću je dobivati od trenutka rođenja djeteta, ali sada me nitko neće trudnu zaposliti, te ću biti bez prihoda!

 

ima li tko kakav savijet ii iskustvo vezano uz komplikacije u trudnoći ili sl, zapošljavanje zadnja 4 mjeseca radi ostvarivanja prava na prosjek plaće prvih 6 mjeseci?

uz to, i studiram, te isto tako nisamu mogućnosti i raditi i učiti jer se ne osjećam dobro, a kao student isto mogu dobiti naknadu ali tek nakon rođenja. što samnom sada još idućih 7 mj, ako ne uspijem izdurati da se ne skuži trudnoća, a skužit će se.:/ da li reći šefu, i kada reći>' znam da imam pravo privatnosti do 3.mj...

hvala svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste sada pod ugovorom na određeno vrijeme, nakon proteka razdoblja na koji je sklopljen, legalno prestaje radni odnos i poslodavac nema nikakvu obvezu da Vam ga produži.

 

Ako ste sklopili ugovor o radu na neodređeno vrijeme uz probni rad tada Vaš poslodavac ne može otkazati ugovor o radu za vrijeme trudnoće i za vijeme korištenja rodiljnog dopusta. Čak i ako Vam da otkaz, mora Vas vratiti na posao, ako u roku od 15 dana od od dostave otkaza dostavite liječničku potvrdu o trudnoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru!

taj ugovor ću dobiti za mjesec dana, kada mi istekne ugovor na određeno sklopljen na 1 mjesec.

Ako to ponovno slučajno bude ugovor na određeno na tri mjeseca, da li onda ja mogu otvoriti bolovanje ili rizičnu trudnoću tj čuvanje trudnoće(ako nemam onih 6 mj rada u komadu radi prosjeka),i tada znači dobivam na bolovanju 70 % plaće, je li tako? mogu biti do isteka tih 3 mjeseca na bolovanju... ili se otvara porodiljni? neznam kako to ide...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala! znači li to da iako je ugovor na neodređeno sklopljen uz probni rad od 3 mj, da on meni nemože radi tog probnog roka dati otkaz ako ja objavim trudnoću?

 

druga situacija: ako sam na ugovoru na određeno od tri mjeseca, da li tada ja ako otvorim porodiljni ili bolovanje, dobivam ta tri mjeseca ili koliko već ima do kraja plaću tj. 70 % plaće?

puno hvala svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija