Jump to content

otimačina


Talijano

Preporučene objave

poanta u vezi platne liste je ta da je upravo pravnica predala zahtjev generalnom direktoru da se oštečenome u dva navrata oduzme stimulativni dio plače za sate rada iako oštečeni nikada nije bio ni upozoren da mu fale sati jer bi se vidjelo na listi a drugo oštečenoga niko nije ni obavijestio niti se zna razlog zašto se išlo za tim da se oštečenog stvarno ošteti.

u tom vremenu oštečenik se žalio svojoj direktorici pravnih poslova po članku 109 zor međutim ispada da je direktorica stala na stranu pravnice i dala oštečenome jasnu poruku da svojom pričom ugrožava dostojanstvo pravnice navodeči da je to odluka direktora društva i da se tu ništa nemože učiniti

a dostojanstvo i mišljenje oštečenog nije toliko bitno da bi se u nekoga moglo posumnjati da je počinitelj kaznenog dijela. neznam dali postoji sudska praksa koja bi puno toga razjasnila zato se i javljam vama da mi to stručno pojasnite što valja poduzeti a da oštečeni ne dobije otkaz

a da poćinitelji otimačine budu kažnjeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

talijano,

sad si nas malo "prošetal" sa posta na post...to je "kažnjivo". No dobro.

Ti uvijek imaš pravo tražiti objašnjenje zašto je neko učinio nešto za što ti smatraš da je povrijedilo neko tvoje pravo. Prvo provjeri izvor toga prava ili onog o čem se radi (ugovor,pravilnik,kolektivni,sindikalni povjerenik) i nastoj saznati kakva je situacija bila sa drugim radnicima u tvom okruženju (jesi li na neki način diskriminiran) Uvijek to učini pismeno,na uruđbeni firme ili poštom sa povratnicom i traži pismeno očitovanje. Kada poslodavac ili njegove produžene ruke odbiju odgovoriti ili jednostavno ne odgovore, to je siguran znak da su postupili protiv propisa.

Ako i odgovore onda provjeri navode iz odgovora.

Zato razgovaraj pismeno. Riječi su "vjetrovite".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija