Jump to content

Rješenje Hrvatske komore inženjera


tihomir77

Preporučene objave

Pozdrav,

 

vezano za moj slučaj situacija je slijedeća:

Predao sam zahtjev za upis u Hrvatsku komoru inženjera.

Dobio sam odgovor kojim se odbija moj zahtjev.

Obrazloženje se temelji na Zakonu koji je prestao važiti jer je u vrijem predaje mog zahtjeva donesen ZAKON O ARHITEKTONSKIM I INŽENJERSKIM POSLOVIMA I DJELATNOSTIMA U PROSTORNOM UREĐENJU I GRADNJI. Nije mi preostalo ništa drugo nego protiv takvog rješenja podići tužbu na Upravnom sudu, ali to će trajati sigurno par godina

 

Pitanje je slijedeće:

postoji li mogućnost da Ministarstvo MZOPU na temelju određenih ovlasti (nadzora rada komore ili sl.) provede inspekcijski nadzor i na temelju toga poništi rješenje kojim se odbija moj zahtjev?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dopuna prethodno napisanom:

 

Komora se u svom rješenju pozvala na zakon o Hrvatskoj komori iz '98. Isti je prestao važiti donošenjem ZAKONA O ARHITEKTONSKIM I INŽENJERSKIM POSLOVIMA I DJELATNOSTIMA U PROSTORNOM UREĐENJU I GRADNJI.

Ono što je za osudu je to da je Komora znala za taj novi zakon i što je još gore, poziva se na stavak članka 144. ZAKONA O ARHITEKTONSKIM I INŽENJERSKIM POSLOVIMA I DJELATNOSTIMA U PROSTORNOM UREĐENJU I GRADNJI, koji glasi:

 

"...

Postupci za upis u imenike i upisnike Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu te stegovni i prekršajni postupci započeti po odredbama Zakona o Hrvatskoj komori arhitekata i inženjera u graditeljstvu (»Narodne novine«, br. 47/98.) do stupanja na snagu ovoga Zakona dovršit će se po odredbama tog Zakona i općih akata donesenih na temelju tog Zakona."

 

a ZNALA je da sam ja predao zahtjev nakon stupanja na snagu Zakona.

 

Dakle, znaju da moraju primijeniti novi Zakon, a oni namjerno primjenjuju stari Zakon.

 

Zar to nije povreda nečega po čemu Ministarstvo mora HITNO reagirati, jer ako se to desilo meni može se desiti i drugima, a znam da se to već događalo.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija