Jump to content

Dvorište- dio doma


almaminjo10

Preporučene objave

pozdrav

Volio bih i ja znati odgovor na ovo pitanje jer možda imam sličan problem. Stanujem u stanu na 2.katu. Sa ulice se ide na kućno dvorište, a sa dvorišta skalama se ulazi u unutrašnjost kuće. Kada se uđe, unutra su dva stana, onaj na prvom katu i moja obitelj na drugom. Imao sam problema sa policijom jer su mi upali unutra i još prijetili prijavom za remećenje javnog reda i mira. Ako smo mu pokazali vlasnički list, jesmo li mi onda suvlasnici unutarnjeg stubišta ili je to javna površina ? Dvorište je još uvijek "društveno vlasništvo".

Kolegi koji je otvorio ovaj forum ako je dvorište njegovo i na vlasničkom listu, i k tome ima i vrata kroz koja se ulazi u dvorište, onda nitko nema pravo povrediti privatni posjed, NITI policija (osim ako ima sudski nalog.

Uostalom, šta učiniti kada ti policajac nezakonito uđe u privatni posjed, imaš li pravo tražiti njegove isprave na uvid, kako dokazati da je prekoračio ovlasti, kako dokazati da ti je "zabranio" korištenje tvog vlastitog stana (u kojem boravi osoba koja ne želi potpisati nikakav ugovor već se poziva na stanarsko pravo iz vremena komunističkog režima)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija