Jump to content

Priznavanje troškova


Zico13

Preporučene objave

Pozdrav,

 

zanima me na koji način mogu priznavati troškove vezane za obrt? Da pojasnim, obrtu je osnovna djelatnost kozmetički salon, ali i uz to iznajmljuje se apartman preko ljeta i to je isto prijavljeno u obrt. S obzirom da apartman nije unešen u duogtrajnu materijalnu imovinu, niti bi ja želio da bude unešen, zanima me da li postoji neka vrsta odluke koju vlasnica može donjeti pomoću koje bi svi troškovi za taj apartman bili porezno priznati, ali da, kao što rekoh, taj apartman ne unosim u dugotrajnu mat. imovinu? Zvao sam RRIF i rekli su mi da je moguće, ali da nemaju neki primjer na koji način to napisati, te da sam potražim. Da li je itko od vas imao sličnu situaciju i da li ima neki primjer na koji bi se način to moglo izvestI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naglašavate da u obrtnici imate upisanu djelatnost kozmetičkih salona i najma (pretpostavljam da se radi o djelatnosti 68.20.iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama).

 

Da bi ste uopće mogli iznajmljivati apartman putem obrta on mora biti i vlasništvo obrta (DI) ili u najmu od strane druge fizičke ili pravne osobe s mogućnošću podnajma apartmana od strane obrta prema drugim fizičkim ili pravnim osobama.Samo i isključivo na taj način možete priznavati sve troškove vezane uz navedeno jer je i osnovna definicija poslovnih izdataka da oni predstavljaju sve odljeve dobara u cilju stjecanja primitaka, tj. da su neposredno vezani uz obavljanje djelatnosti.

 

Dakle, nikakve odluke ne dolaze u obzir.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija