Jump to content

ishodovanje lokacijske dozvole


gradjevinar

Preporučene objave

Pomagajte! Imam parcelu koja se nalazi u izgrađenom djelu građevinskog područja. Javni put, koji je upisan u katastar vodi do susjedne parcele, a od njega do moje parcele postoji pješački put širine 1,5 m. Prema planu općine potreban je ili kolni prilaz širine 3 m ili pješački (ukoliko nije moguće izvesti kolni)širine 1,5 m. Sa susjedom smo napravili ugovor o pravu služnosti za izvedbu kolnog prilaza širine 1,5 m duž postojećeg pješačkog puta tako da u konačnici imamo ipak kolni prilaz širine 3m. Pravo služnosti smo upisali u katastar te u zemljišnik. Iako prema planu općine dozvolu možemo dobiti i bez tog prava služnosti, urbanistički ured nam koči dozvolu i traži da se postojeći put asfaltira iako nigdje ne piše da pristup čestici mora biti asfaltiran te nadalje traže da taj put izvedemo kako oni hoće jer ako bi općina jednog dana tu htjela produživati put, da to bude izvedivo. Naime sada je javni put na jednoj visinskoj koti a naša parcela malo niže tako da bi se pristup izveo kao blagi spust prema našoj parceli. oni traže da ga izvedemo na visini postojećeg puta pa onda parkinge izbetoniramo, tako da bi nam onda prizemlje postalo suteren a ulaz u kuću bi bio na koti prizemlja, dakle potrebno je onda i mjenjati cijeli projekt. Šta da napravim? Mogu li se ikome žaliti ili pitati za savjet, jer dozvolu nisu ni odbili ni odobrili a već je četiri mjeseca prošlo od predaje zahtjeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvjeti koje ostavljaju čine mi se nebuloznim.

Jedini opravdani uvjet mogao bi biti da pristupni put na mjestu priključka na prometnicu bude u ravnini prometnice iz prometno-sigurnosnih razloga.

 

Da bi se taj put produživao i postao javni put čista je glupost.Za tako nešto propisana je min. širina veća od 3 m (u pravilu 7-9, iznimno 5 m).

Vjerojatnije se radi o nečijem privatnom interesu.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija