Jump to content

naknada plaće za vrijeme komplikacija u trudnoći


monstrum

Preporučene objave

Naime, na rodiljnom dopustu sam od 09.03.2010. godine, a do tada sam bila na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći.

Iako se naknada za bolovanje zbog komplikacija u trudnoći plaća 100%, ipak postoji ograničenje, odnosno maksimum koji HZZO isplaćuje, a to je 4257,28 kuna mjesečno.

Poslodavac me na to upozorio, s obzirom da mi je prosjek plaće prema izračunu mog poslodavca prelazio taj iznos.

E sad mene zanima sljedeće: s obzirom da sam za mjesec ožujak nosila dvije doznake za bolovanje-onu za komplikacije i onu za rodiljni dopust, i da sam prema tome na bolovanju bila svega 6 radnih dana, dali se u tom slučaju naknada plaće treba obračunavati prema obračunu mog poslodavca (odnosno naknada u 100% iznosa jer u ovom slučaju ne prelazi tih 4257,28 kn/mj.) ili prema izračunu HZZO-a, odnosno prema njihovoj smanjenoj satnici kao da sam bila na b.o. cijeli mjesec? :misli:

Na poslu su mi rekli jedno, a na HZZO-u obračunali drugačije pa me zanima..

Hvala unaprijed na odgovorima :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma već jesam...

naime, na ime naknade plaće za rodiljni mi je isplaćeno po satnici koju mi je obraćunao poslodavac, a na ime bolovanja isplaćena mi je naknada po skoro upola manjoj satnici..

objašnjenje "ljubazne" gospođe na šalteru u hzzo-u bilo je da su po toj satnici isplaćivali i prijašnjih mjeseci..pa su samo nazovimo to tako "prepisali" i na period od ovih 6 dana...za prijašnje mjesece mi je razumljivo zašto takva satnica, jer kao što sam navela imaju maksimum koji mogu isplatiti.. ali ne znam koga da pitam, jer na HZZO-u isto nitko nezna, dolazi do razilaženja u mišljenjima oko istog pitanja između različitih djelatnika, dali je takav obračun u redu ili sam imala pravo na obračun po satnici koju je obračunao poslodavac? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači za tih ti je 6 dana trebala biti obračunata limitirana isplata, a za ostale dane, odnosno sate rodiljna naknada koja je delimitirana, i to je to..... ili je netko pogriješio pa je obračunao za cijeli ožujak limitiranu naknadu kao nadoknadu plaće za vrijeme bolovanja, a ne ovaj + delimitirani dio......... Ukoliko je to slučaj, a to ćeš vidjeti ukoliko je isplata u travnju za ožujak bila veća od tih cca 4250 kn ili ista, pa vidi iznos i prema potrebi prigovaraj i traži obrazloženje......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za rodiljni dio mi je isplaćena delimitirana naknada, i to mi nije sporno..

Zanimalo me samo za ovih prvih 6 dana dali se isplaćuje delimitirana naknada ili ipak limitirana? Zbunjuje me to što se za taj dio u pravilnicma HZZO-a spominje maks.iznos koji se može isplatiti u jednom mjesecu ukoliko bolovanje traje cijeli mjesec, ali ne i maksimalni iznos satnice koji se može isplatiti u slučajevima kad se radi o nekoliko dana :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne može biti limitirana isplata za tih 6 dana već može biti za iznos koji je veći od 4.250 kn, mjesečno, za nadoknadu plaće za vrijeme bolovanja, kužiš........tak da u biti problema nema.......

 

I ja sam se malo navukao na ovu tvoju "logiku", koja u biti razultira time da zapravo greške ne da nema već je ni ne može ni biti. Vjerojatno si i na taj način zbunila i ove gdje si već takvo pitanje i postavila.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija