Jump to content

Odluka o poslovnoj adresi


JEKI

Preporučene objave

Pozdrav svima i molim za pomoć...

 

naš d.O.o. seli iz jedne ulice u centru grada u jednu drugu ulicu u centru grada i želimo promijeniti poslovnu adresu, što nam javni bilježnik želi naplatiti 1.000 kuna. Bilježnika ne možemo preskočiti jer ovjerenu odluku o promjeni poslovne adrese, od bilježnika nosimo na Trgovački sud.

Kako smatramo da je to previše novaca, napisat ću točno kako stoji u društvenom ugovoru i zamoliti vas za savjet kako izmjenu napraviti jeftinije, samostalno, a da je naravno zakonski priznato.

 

U društvenom ugovoru stoji da je sjedište društva u Čakovcu, a da o poslovnoj adresi društva odlučuju osnivači posebnom odlukom.

 

Možemo li odluku napisati i potpisati sami (jer mislim da upravo izrada ta dva lista stoji 1000 kn), pa je samo odnijeti bilježniku da potvrdi ispravu?

 

Puno hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sjedište trgovačkog društva tj.promjena sjedišta društva upisuje se u sudski registar a ne i promjena poslovne adrese u svrhu korespodencije.

 

Zakon o trgovačkim društvima daje dvije ravnopravne mogućnosti osnivačima u utvrđivanju sjedišta trgovačkog društva.To je: ili mjesto u kojemu je uprava društva i odakle se upravlja poslovima društva, ili mjesto u kojem društvo trajno obavlja svoju djelatnost.

Svoj odabir sjedišta osnivači utvrđuju izjavom o osnivanju društva,društvenim ugovorom ili statutom.

 

Dakle, ukoliko ne želite mijenjati sjedište društva dovoljna je odluka članova društva o promjeni poslovne adrese, potpisana od strane svih članova društva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HVALA na odgovoru! Puno mi je pomogao...

 

Ne želimo mijenjati sjedište već samo poslovnu adresu.

 

Imam samo još jedno pitanjce...kada sastavimo i potpišemo odluku članova društva o promjeni poslovne adrese, trebamo li je potvrditi kod bilježnika i trebamo li je negdje nositi ili je samo pospremimo u registrator s ostalim dokumentima?

 

Znam da je pitanje možda bezveze, ali friške smo u biznisu, pa ima puno upitnika...:-)

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da javim onima kojima će možda trebati informacija ubuduće, jer sam provjerila kod javne bilježnice...

 

Ukoliko mijenjate sjedište tvrtke zapisano u društvenom ugovoru, potrebna je promjena dokumenata kod javnog bilježnika (cijena je cca 1000 kn), koji se potom nosi na Trgovački sud.

 

Ukoliko mijenjate samo poslovnu adresu u svrhu korespodencije, dovoljna je zajednička odluka svih osnivača društva koju možete sami napisati i potpisati. Odluka se samo potvrdi kod javnog bilježnika (cca 50 kn) i spremi zajedno s drugim dokumentima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija