Jump to content

ovlasti inspektora rada


Martta

Preporučene objave

Ukucajte u gogglu Inspektorat RH pa čete vidjeti kakove su ovlasti instektorata a sukladno tome i inspektora. Siguran sam da nema dokumenta koje inspektor nesmije tražiti vezano za radne odnose.Upravo zato i postoji inspektorat pa ako i njegova tražnja nije vezana za slučaj konkretne osobe može vas tražit sve dohumente na uvid vezane sa propisima Zakona o radu, Zakona o zaštiti na radu i ostalih posebnih Zakona vezanih uz to područje. Pročitajte kako smo rekli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno, moglo bi se o ovome nadugačko i naširoko... Inspektor ima sva prava ali ima i obveze.

Zašto postavljam to pitanje?

- jer se potražuju osobni podaci.

 

Kako se tu ne postavlja pitanje zaštite osobnih podataka posebice ako se podaci ne vrate nakon izvršenog posla već ih se zadržava nekoliko mjeseci, čak i nakon nalaza, a strana koja ih je dala inspektoratu ne zna jesu li podaci uništeni.

Vjerovati na riječ da svi profesionalno obavljaju svoj posao ili čekati da supruga ili kolegica inspektora bilo koji podatak ne izlaje na jutarnjoj kavici?

 

Ovo glasno razmišljanje nije s razlogom da bi se pocjenjivao niti jedan inspektor već samo laičko razmišljanje o Zakonima :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Martta,

ali Zakoni i postoje radi toga da bi uveli red u odnose među ljudima. Kad bi se svi ponašali prema uputama kakvog Koofucija,zakona nebi ni trebalo. No od pamtivjeka, čovjek je čovjeku,vuk...pa onda moramo imati zakone.

Inspektoti su potpisali "kodeks časti" pa shodno toj prisegi imaju i obveze. Dakle,bilo bi vrlo problematično da koriste kakve osobne podatke stranke za neke druge svrhe osim onih koje im dozvoljevaju propisi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija