Jump to content

Ime i prezime djeteta


Marinaante

Preporučene objave

Dobar dan!

Imam 29godina i trudna sam 5 mjeseci. Nisam bila udana, niti sam u vezi s ocem svog djeteta. Nakon rođenja djeteta, neću od oca svog djeteta tražiti ništa, ukoliko on sam to ne bude ponudio. Fakultetski sam obrazovana, zaposlena i situirana.

Zanima me postupak davanja imena i prezimena svom djetetu. Kad se to obavlja i gdje. Želim da dijete nosi moje prezime i ime koje sam ja odabrala.

 

Zanima me još nešto. Ukoliko se javi otac djeteta i želi priznati očinstvo (što mu ja neću osporiti, ali ga neću ni prisiljavati na to), može li on , na neki način, osporiti prezime ili ime mog djeteta, tj., može li mi praviti probleme oko toga. Ne znam zašto bi to radio, ali za svaki slučaj da znam.

 

Hvala puno! Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vi nemate (uoliko se otac djeteta bude vodio kao roditelj diteta)što tražiti ili ne tražiti vaša situacija nema veze s time. znači dite ima pravo na susrete i druženja s roditeljem s kojim ne živi i na uzdržavanje od tog roditelja. toga se ne možete odreći ni vi ni otac diteta jer to nije vaše ili njegovo pravo već pravo vašeg djeteta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija