Jump to content

minimalna alimentacija


xara

Preporučene objave

Molim Vas za odgovor jer otac mog djeteta koji nikad nije doprinosio uzdržavanju, tvrdi kako bi se mogli i van suda dogovoriti,...što je meni malo sumljivo bilo. Hm, tako sam sačekala da kaže što želi i ponuda mu je bila da mi plača 300 kuna mjesečno. Ja na to nisam pristala. A sigurna sam da je prosjek po zakonu minimalnog iznosa bar za koju kunu veči. ILi se varam???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Istina... iznos je za nekoliko hrvatskih životinjica veći od ponuđenih 300:

NN 40/10

– za dijete od 7 do 12 godina 20% prosječne plaće 1.062,20 kn

 

Moguće je ipak odrediti i niži iznos, ako postoji obveza uzdržavanja više djece, ali ne manje od 50%. Ili ako vaše devetogodišnje dijete ima vlastiti prihod pa mora sudjelovati u svom uzdržavanju, onda i manje od toga...

A spominje li se što dugovanja za (prema drugim objavama) 5-6-7g?

:namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, nažalost nitko još temu dugovanja od puno godina neplačanja ne spominje!!! Sve je dosta sporo kod nas,...ali trudim se ne gubiti zdrav razum. Paralelno uz potraživanje alimentacije sam pokrenula tužbu zbog zanemarivanje djeteta ( po službenoj dužnosti). Možda da ja na sljedećem ročistu spomenem tu temu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod mog slučaja je naveči problem što gospodin tata nema nikakvih primanja i svoj kriminalni život koristi u svrhu pravdanja, tj kaže: nemem novaca i nemogu plačati a nije me bilo briga za dijete jer sam ovisnik (bolestan sam)...i tako se on na svin mogučin raspravama pravda. Čak i za nasilje u obitelji (koje je trajalo jako dugo i još uvijek traje) pravda se sa riječima: možda sam to napravija, ne siječam se...Ma mislim di je tu realnost, nitko nemože biti skoro cijelo desetljeće toliko nadrogiran da nemože kontrolirati svoje ponašanje i nebrigu. A osim toga, ako je on već toliko droge stavio u sebe , znaći da opet ima nekakva primanja, jer sigurno to treba nekako financirati....Ali sve to nikoga ne zanima, i eto nekako bih voljela da se on na vještačenju proglasi radno nesposobnim jer onda bih mogla proširiti optužnicu na baku i djeda (ako sam dobro proučila gradivo legalisa :-) ) . I onda bi imala koliko toliko posla sa normalnim ljudima, tj koji nisu ovisnici. Jer meni je jako psihički naporno boriti se protiv parazita poput njega,...jer ispada da ja od njega jadnog tražim nešto što nema i nemože imati.. :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ja sam prije više od godinu dana pokrenula sudski postupak zbog utvrđivanja alimentacije,...međutim to se sve nekako razvalači u beskrajno i nevidim uopće kako i pogotovo kad će to sve završiti. Jer kod mog slučaja zaista se može reči: prljavi igraju prljavo.

Sad mene zanima: da li ja imam pravo na to da mi czss uplačuje bar neki iznos dok se ne utvrdi alimentacija??? ILi to tek nakon sudske odluke o iznosu???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

probajte se informirati kod czss mjesta u kojem živite a što se tiće alimentacije odnosno natezanja oko toga na sudu pišite požurnicu sudu kako bi se što prije donila presuda.zatražite da vas predsjednik suda primi jer po onom što pišete to stvarno predugo traje s obzirom da se radi o pitanju djeteta tj. postupka vezano za prava i interese djetetatj. smatra se hitnim postupkom. svakako sve što pišete bilo sudu ili czss morate urudžbirati ili poslati preporučeno s povratnicom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija