Jump to content

Obiteljske zavrzlame :


Snoopie

Preporučene objave

Evo da počnem sa pričom, dakle radi se o bratu i sestri(mojoj majci) te mojoj baki koja je u domu za umirovljenike. Stjecajem okolnosti dok su još odnosi unutar obitelji bili normalni, baka je primljena u dom, te pošto moj ujak nije bio trenutno zaposlen, moja majka je potpisala u domu da će ona u slučaju da mirovina ne bude dostatna (iako je njezina mirovina dovoljna) doplaćivati nužni dio za dom.

 

Međutim, problem je nastao kada smo nakon 2 mjeseca saznali da imamo otprilike 2 godine za nadoplaćivati po 1800 kn dom, iz razloga što je moj ujak (koji ima punomoć) bez da su nam išta rekli digao bio nekakav kredit + zaglibio u minus. Prije otprilike 2 godine kada je bio onaj povrat mirovina, mi nismo ni znali da je to sjelo na račun, jer... račun je bio ispražnjen od strane opunomoćenog. Prije par mjeseci je na kraju došao taj dan kada više nismo morali doplaćivati dom jer je njezina mirovina bila dostatna za plaćanje doma, ALI naravno, evo prije 20ak dana smo dobili ovrhu na njezinu mirovinu u iznosu od opet 1600 kn mjesečno za porez na stan koji su kupili baka i ujak (zajedno žive cijeli život) prije nego što je ona otišla u dom, međutim nisu platili porez za njega. Tu se usput i našlo i dugovanje po tekućem računu od nekih 4000 kuna što neznamo što je sa tim uopće.... Stan koji se tereti porezom naravno glasi na baku, a ujak (valjda kada je tu) stanuje u tom stanu. I on se oglušuje na bilo kakav poziv, na bilo kakav dogovor, na bilo kakav kontakt, te se zadužuje okolo koliko je širok i visok, a u međuvremenu mi već godinama plaćamo i plaćamo i ne vidimo tome kraja....

 

Mi, tj moja majka nije službeno uvedena kao skrbnik, međutim kako je ona potpisala ono u domu da će ona nadoplaćivat, opet sve pada na nas, ili u protivnom kako su nam rekli u domu, vode nam je na naša vrata.... a baka nemože biti bez stalne skrbi itd itd, dakle to ne dolazi u obzir.

 

Da li imate kakav savijet ili preporuku ili bilo šta.... jer stvarno više ne vidimo izlaz, a ova opterećenja više ne možemo podnositi..

 

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija