Jump to content

Jedno pitanje o aneksima ugovora


IvanT

Preporučene objave

Kao jedan od sedmorice suvlasnika-zakupodavaca sklopio sam ugovor o davanju u zakup poslovnog prostora. Sad želim svoju sedminu vlasništva podijeliti na tri dijela, zadržati za sebe jednu trećinu, a po jednu trećinu darovnim ugovorom pokloniti sinu i kćeri. Nakon toga, aneksom želimo ja i moja djeca sa zakupoprimcem regulirati tu izmjenu u smislu da umjesto samo meni on uplate vrši i na njihove žiro-račune. S obzirom na to da se izmjena ni u čemu ne tiče niti jednoga od ostale šestorice suvlasnika-zakupodavaca, a budući da neki od njih nisu sa mnom u ljubaznim odnosima, te s obzirom na pravo koje mi jamči Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima da sa svojom imovinom činim što me je volja i svakoga drugoga isključim iz toga (spomenuti Zakon, čl. 30, 66 i 67), postoji li ikakva zapreka izradi aneksa na takav način da se kao stranke u aneksu pojavimo samo mi kojih se aneks tiče, to jest, nas troje i zakupoprimac? (Nadam se da sam pitanje jasno postavio.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete sklopiti aneks ugovora, u kojem treba utvrditi da ste 2/3 vašeg dijela prenijeli na sina i kćer, koji uz vas i sve ostale postaju automatski zakupodavci, te da se dio zakupnine namijenjen vama sada preraspodjeljuje na sina i kćer, tj. uplaćuje njima. ako je ugovor o zakupu inače upisan u zemljišne knjige, trebate i u zemljišne knjige prijaviti sklapanje aneksa. Drugi zakupodavci ne mogu utjacati na vaše prenošenje svog dijela sinu i kćeri.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija