Jump to content

prijava i plaća na ruke


sznskoric

Preporučene objave

Poštovani!

U situaciji sam da me vlasnik obrta u kojem počinjem raditi želi prijaviti (tražio me zdravstvenu iskaznicu, PK karticu i sve potrebno za prijavu) te mi je rečeno da će me se prijaviti kao zaposlenika s tim da mi plaća neće biti isplaćivana na tekući račun već "na ruke".

Mene interesira da li to poslodavac može a da je u skladu sa zakonom, i da li će mi to što mi je plaća isplaćivana na taj način u slučaju otkaza i ponovnog prijavljivanja na burzu eventualno stvarati poteškoće pri ostvarivanju naknade za nezaposlene?

Unaprijed zahvaljujem na odgvoru!

Suzana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema nikakve zapreke da vam poslodavac isplati plaću na ruke. Uz plaću morate odobiti i obračun plaće (to je vrlo bitna pbvez poslodavca) iz kojegje vidljivo koliko ste sati radili redovitih ,koliko prekovremenih, koje je doprinose poslodavac platio (mirov. i soc) koja je porezna osnovica,koliki vam je osobni odbitak,koliki je porez na dohodak i prirez,kolika vam je bruto plaća,kolika neto plaća. Kolike su vam obustave ako ih po nekoj osnovi imate(kredit,ovrha i sl.) i koliko dobivate kao isplatu.

Prilikom primanja novca morate dobiti i isplatnicu koja je potvrda da ste novac primili i da vam ga je poslodavac dao (ovjeravate potpisom a poslodavac potpisom i žigom).

Vi sa poslodavcem morate zaključiti ugovor o radu. Morate mu predati radnu knjižicu a om vama prijeve sa zavoda za mirovinsko i sociljalno osiguranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija