Jump to content

Jednosmjerna ulica


slooow

Preporučene objave

Pozdrav.

 

Imam mali problem sa zakonom i molim za Vašu pomoć.

Naime radi se o tome da sam zaustavljen kako vozim po suprotnoj strani jednosmjerne ulice. To je inače ulica kroz koju sam redovito znao prije prolaziti i bila je dvosmjerna no prije 3 tjedna je stavljen znak za jedan smjer i ulica je obilježena kao jednosmjerna. Naravno ja to nisam znao i zato se i dogodilo ovo. Student sam bez primanja i nisam nikada kažnjavan i to ću naravno navesti u prigovoru no konkretno me zanima nešto drugo. Naime, policajac koji me zaustavio nije na sebi imao svijetleći prsluk, nije imao kapu na glavi i nije imao u ruci palicu STOP. Zanima me da li je to po propisima i da li to možda može biti nekakav dodatak u prigovoru? I kakve su mi šanse ako pišem prigovor jer 2000kn za ovakav kiks stvarno ne mogu platiti. I još nešto, piše da se vozačka oduzima na 3 mjeseca i da o tome odlučuje sud, da li ja gubim vozačku u svakom slučaju ili možda ako sud slučajno stane na moju stranu i ne platim kaznu vozačka ostaje kod mene?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupak zakonitosti policajca je posao policije i njima se upućuje predstavka. Ista će se shvatiti kao dio obrane okrivljenika s ciljem izbjegavanja odgovornosti i ublažavanja sankcije te će se ocijeniti neutemeljenom.

 

Sud ne zanima postupak policajca već samo prekršajno djelo.

 

Za počinjen prekršaj je predviđena kazna od 2.000 do 5.000 kuna, dakle u rasponu, te je podložna umanjivanju na 670 kuna.

 

Vozačka dozvola ostaje kod vas, može ali i ne mora vam se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja, koja započinje primitkom obavjesti od policije a u vremenskom trajanju iz izrečene pravomoćne sudske presude.

 

U prigovoru trebate dokazati nužnost smanjivanja novčane kazne i smanjivanja ili neizricanja zaštitne mjere zabrane upravljanja svakakvim potvrdama, uvjerenjima i bilo čime što možete dohvatiti.

 

Sud će procijeniti postoji li potreba za saslušavanjem policajca ovisno o vašem izjašnjavanju o prekršaju i ovisno o priloženoj dokumentaciji će izreći kaznu i iznos troškova postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija