Jump to content

hitno molim pravni savjet!


sanjaskoro

Preporučene objave

Evo ovako. Moj problem je jako kompliciran i nitko mi nemože dati nikakav jasan odgovor pa se sada nadam da sam na pravom putu da nesto konaćno saznam pa vas molim za razumijevanje i brzi odgovor tj. savjet. Živjela sam sa suprugom u vanbračnoj vezi 7 godina i u braku sada 3 godine znaći 10 godina zajedničkog života. U samom poćetku veze moja svekrva koja me nije voljela kopala je cijelo vrijeme do te granice da mi je nudila novac da napustim njezinog sina koji me usputno rečeno voli do boga (sorry na izrazu) i nije za to znao pa sam mu ja kasnije to i rekla . Naravno što ona nije htijela da ja njemu kažem jer je ona imala jako veliki utijecaj na njega zbog financija i ostalih stvari gdije se mogla okoristit pa je cijela situacija ostala na tome što bi se reklo vuk pojeo magare. Nakon toga bilo je još jako puno problema sa njom ali da vam sve nepišem prijeći ču na ono glavno. Ja i moj suprug smo imali do sada dva velika okršaja sve zbog nje i njegove opsesivne ljubomore koje je ona i potakla jer joj on sve govori o nama da ja nisam ni znala a ona je samo dolila ulje na vatru. Završili smo oboje u policiskoj postaji prvo na zadržavanju a zatim drugi puta zbog uvijeta u zatvoru trajanja od 4 dana. Naš malodobni sin je bio kod nje i nije dozvolila da moji roditelji dođu do njega a kamoli da ga odvedu sebi dok se ja nevratim iz zatvora. Oboje smo pušteni u pola dva u noći kuć , i pred zatvorom smo se dogovorili da idemo u naš stan pa čemo razgovarati o tome i kako dalje. ma mislila sam mu sve oprostit i ponovno živjeti sa njim. No dok je on došao do stana išao je sa majkom a ja sa sestrom i šogorom ,par puta me zvao i ispitivao gdije sam i skim kad dolazim i tako.Kad sam stigla kuci on nije više bio onaj isti kao druga osoba počeo plakati derat se na mene na što je moj šogor rekao da idem kod njih dok on se ne otrijezni ili što već. Sutradan sam ga nazvala, ajde sad idemo se naći povedi dijete želim ga odmah vidjet on je samo govorio dolazim tu sam evo 15 min.I napokon on dolazi i nosi meni papir iz kučne radinosti na kojemu stoji prijedlog da on sam daje na skrb naše dijete svojoj majci koja je to sve i sastavila, naravno naša pravna država u centru za socijalnu skrb je ovijerila po hitnom postupku to bez moga potpisa i ja ostala bez dijeteta. Da bi ja došla tamo i saznala da se ona pozna sa ravnateljicom a "stručna" osoba JASNA JAKOBEK CZSS NAŠICE koja je lupila žig.I sada ja nemogu do svog dijeteta jer mi svekrva uvijetuje kada ja mogu SVOJE dijte vidjet i na koliko dugo, mislim, nitko mi nije nikada ispričao sličnu priču da majka ostaje samo tako bez svoga dijeteta a "PRAVNE INSTITUCIJE JOŠ RADE ZA TAKVE JER JE NOVAC U SVEMU GLAVNI.Ona se meni i prijetila da če mi oduzet dijete jer ima veze od CZSS do suda..... molim hitno pomozite šta da radim ????? :place::place::place::place::place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

czss je savjetnik i promatrač koga sud može uvažit i nemora .

tužbom traži da ti sud povjeri djete.

 

ako nema sudske odluke kojom je djete dodjeljeno ocu na brig

zbog uznemiravanja prijetnjii i otimice djeteta obratite se Općinskom državnom odvjetništvu , policiji(pa iczss,) ali pismeno i sa povratnicom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudske odluke još nema. Sud je zakazan za 27.05.2010 . Ono što je meni sada veliki problem , svi mi uporno govore da ja sada mogu otići po dijete da mi nemože nitko ništa a sa druge strane odvijetnik da se nesmijem približiti kuć dok sud neprođe i moram u dogovoru sa njima zakazivati sastanke sa svojim dijetetom koji je sa ocem i bakom u kući. Znaći ja i on smo zajedno bili u policiji isti dan izašli i dok sam ja stigla na dogovoreni sastanak s njim on je priredio papir koji je kod kuće sastavio sa svojom majkom tj. ona ga je sastavila i on ga je odmah ujutro odnio u czss i dijelatnice preko veze su ajmo reć već donijele odluku kome pripada dijete bez ijednog pitanja mene ili da su me bar pozvali na neki razgovor pa da i ja iznesem svoje mišljenje o cijeloj situaciji!!!!!! TO TI JE PRAVO I PRAVNA DRŽAVA!!!!! :place::place::place::place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo se vjerojatno pripremalo za vrijeme 4 dana zatvora vas i djetetovog oca. Naime, u roku od 8 dana od saznanja da su oba roditelja odsutna ili spriječena skrbiti o djetetu (a bili ste oboje) i nisu ga povjerili privremeno osobi koja ispunjava pretpostavke za skrbnika (ovo rade oba roditelja ili onaj za kojeg se smatra da sam skrbi o djetetu što kod vas nije slučaj) CZSS ga je mogao privremno povjeriti na rok do 60 dana. Žalba na ovo ne odgađa ovrhu, ali pitanje je što su to u vašem primjeru uopće napisali, odnosno potpisali. Iza toga, ukoliko i dalje traju razlozi radi kojih je privremno povjereno drugoj osobi, stavlja dijete pod skrbništvo. Roditelji mogu tad uputiti zahtjev da za predaju djeteta, a CZSS može tražiti da sud donese mjeru za zaštitu njegove dobrobiti. Ako u roku od 15 dana ne krenu takvom reakcijom, roditelj zahtjev upućuje sudu.

 

E sad, od cijele priče je u najmanju ruku čudno što je to pečatirano i potpisano. Postoji li ikakvo ili nikakvo rješenje CZSSa o privremenom povjeravanju djeteta radi odsutnosti/spriječenosti oba roditelja? Naime, nije njihovo složiti se ili ne složiti s prijedlogom oca, a niti je on roditelj za kojeg bi se smatralo da sam skrbi o djetetu...

 

Trebali biste se pismenim putem obratiti CZSSu, zahtjevajući obrazloženje i vraćanje djeteta, jer odsutni niste, a nakon spriječenosti ona 4 dana oboje vas, vi ste trenutno realno spriječeni isključivo radi postupka oca, bake i CZSSa koji je uslijedio nakon što su razlozi za privremeno povjeravanje nestali ili blagoslovom odluke jednog od roditelja prije toga. Dodatno, gdje god dijete bilo, s kim god boravilo, koliko god nerješenih situacija trenutno bilo, moralo bi ne biti spriječeno u samostalnom i urednom kontaktu s roditeljem (ukoliko nema kakve zabrane ili ograničenja, a nema). Izostanak takvih nastojanja CZSSa, a na vaše traženje, bi bio odobravanje i omogućavanje bezočnih manipulacija djetetom koristeći priliku.

Odvjetnik vam je savjetovao nepribližavanje kući im da ne bi bilo kakvih ponovnih prijava za nasilje u obitelji a ovaj put bi bili meta samo vi. To ne znači da ne možete isto zahtjevati od CZSSa da pomogne dogovoriti i realizirati. Inače, neka napišu, potpišu i pečatiraju zašto to ne smatraju vrijednim truda/rada ili zašto ne bi mogli jednako žurno i aktivno...

Još jedna adresa na koju biste se trebali obratiti, a po mogućnosti prilažući i kopiju svog pismenog obraćanja CZSSu je pravobraniteljica za djecu, da ih malo "priupita" o poduzetim radnjama.

I sud kasnije, naravno...

Usput, i vaši roditelji bi mogli zatražiti od suda da donese odluku o susretima i druženjima unuka s njima, pa...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nepostoji nikakvo riješenje, imam samo prijedlog da on daje svojim roditeljima dijete dok se situacija između nas ne smiri ili riješi a objašnjenje toga je , da ja nebi dijete UKRALA i odvela pa kao zbog interesa dijeteta.... I na to je lupljen nekakav žig ali bez pečata (znaći onaj hrvatski grb)tako da je vec i to po sebi sumljivo pa onda vidim a i ona kaže mom odvijetniku da ima veze na što sam ja na svoje oći vidjela jućer a i na sudu , njih dvije su razgovarale minutu prije suda. Mislim , strašno se osijećam nemam svoje dijete kraj sebe koje sam ja odgojila othranila dok je otac dijeteta radio po terenima znali smo da ga nevidimo po mijesec dana i onda dode na tijedan ili tri dana sve zavisi kako kad. I strašno je to kada još država to podupire i mijenjaju zakone po velićini koverte. Sada mislim da mi je jedino preostalo u ovo sve ukljućiti kompletnu hrvatsku javnost i medije a zatim i sve pravne institucije pa možda, kažem možda naiđem na nekog tko nije korumpiran i pomogne meni kao majci kojoj sada zaista treba svaka pomoć da dobijem svoje dijete nazad... :place::place::place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija