Jump to content

''špijuniranje'' zaposlenika


ulala

Preporučene objave

Pozdrav,

zanima me smije li poslodavac bez upozorenja i bez ikakve obavijesti zaposleniku, čitati sve mailove koji se pošalju putem poslovnog emaila i pratiti koje internet stranice posjećuje.

Znam da se to manje više svugdje standardno radi, samo me zanima pravni aspekt te prakse.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aaa posjećuju se "one" stranice, uuhhhuuuu :smijeh:

nego ovako koliko ja znam, poslodavac može da kontroliše koje stranice se posjećuju za vrijeme rednog vremena. Ovdje gdje ja radim, to je bilo sankcionisano od strane službenika za etiku, da bi poslije uveli "fortinet" i sve stranice kao facebook, youtube, myspace... pa čak i gmail :-? blokirane i jednostavno nemožemo koliko god pokušavali pristupiti tim stranicama; a što se tiče pregledavanja maila, to je već upitno, čija je to mail adresa, tvoja ili firmina i kako pregledava tj. kako zna pass?

 

Moja preporuka: koristi private browsing kad si na netu i otvori sebi lični e-mail nalog na nekoj stranici (gmail, hotmail... ili ako su blokirane, probaj na nekoj manje poznatoj npr. lavabit) pozz...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, naravno da poslodavac može provjeravati i smije i nije potrebno nikakvo prethodno najavljivanje ili upozorenje. U mojoj firmi postoji i slušbena obavijest o korištenju interneta mailova, telefona.....što se koristi u službene svrhe. Sve ostalo je upitno koliko je privatno.

Pa ko ima vremena neka istražuje i dokazuje. Ovisi i u kojoj djelatnosti radite......i što vam je potrebno za vaš rad, vašu kreativnost i koliko posjet "nekim" stranicama pridonosi vašoj informiranosti i boljitku u poslu.

Naravno širok pojam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija