Jump to content

Vozač pobjegao nakon prekršaja


Amidala

Preporučene objave

Pozdrav. Molim savjet u vezi događaja koji se zbio jučer. Dakle, moja kćer je jučer oko 9.20-9.30 sati prelazila pješački prijelaz koji je bez semafora kod tramvajske stanice Prisavlje u smjeru centra ( kod dvorane Jehovinih svjedoka). Tamo postoje četiri trake za vozila. Kad je ona pokazala namjeru da želi preći zaustavila su se vozila u 1.3.i 4. traci gledajući od mjesta odakle je krenula no automobil u 2. traci to nije učinio već ju je na pješačkom prijelazu srušio tj. lupio. Dok se ona pokušavala dići, kako je bila kiša i nosila je kišobran pa joj je sve otežavalo stvar počinitelj ovog prekršaja ju je hladno zaobišao i nestao na ulicama velegrada. Jedino što je uspjela zapamtiti da je automobil sive boje i dok se uspjela skockati vidjela je jedini sivi auto u odlasku koji je ,čini joj se, bio Peugeot 405 starija linija. Nije vidjela registraciju niti da li je bio vozač ili vozačica. Otišla je na traumu i nakon slikanja i pregleda nisu ustanovljeni nikakvi prijelomi, ali su potvrđeni hematomi i bolnost na lijevoj strani zdjelice, području lijevog kuka, bolnost na palpaciju u području lijevog trohantera, a isto tako bolnost na palpacijuu području tuber ischii lijevo. Glavna dijagnoza je bila : Pješak ozlijeđen u drugim i nespecifičnim nezgodama u prijevozu-stradala kao pješakinja, a druga dijagnoza je bila: Contusio coxae et crurui sin. Kako je student i ne poznaje dobro Zagreb nije znala gdje bi trebala podnijeti prijavu policiji. Molim Vas da me uputite u postupak radi eventualnog odštetnog zahtijeva s obzirom da ima jako malo podataka o počinitelju, a svjedoka nema kao pješaka, a svi koji su joj stali da prođe jednostavno su nestali kada se to dogodilo.I drugo da li je potrebno obavezno podnositi prijavu policiji, ako se želi ostvariti odštetni zahtjev? Kako se nezna počinitelj, kome bi onda eventualno taj zahtjev trebala podnijeti i u kojem vremenu te s kojim podacima? Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija će vas "otpiliti". Zakasnili ste.

 

Hitno nazad na hitnu pomoć, taj liječnik na hitnoj koji je radio jučer dnevnu radi i večeras noćnu, trebao je on po službenoj dužnosti izvjestiti policiju da je zaprimio pacijenta koji je ozljede zadobio u prometnoj nesreći. Postoji kazna ako to ne izvjesti.

 

Toga divljaka sigurno nikad neće naći ni vi ni policija.

 

Sve da se počinitelj i nađe, njemu slijedi kazna, a oštećenom ništa od odštete.

 

Radi ozljeda po nepoznatom počinitelju pravo na odštetu iz garancijskog fonda ima samo onaj koji zadobije teške tjelesne povrede - dakle ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija