Jump to content

ružna rastava


ivka7272

Preporučene objave

sredinom 2007.god otišla sam sa djecom u podstanarski stan. djeca su tada imala 2 i 3 god. prvih mjeseci otac za njih nije ni pitao. na moj nagovor za božić 2007. prvi put je proveo s njima vikend. tada su se malo česće počeli viđati no opet samo kad je to njemu odgovaralo. nisam pokretala rastavu prije jer se nemam namjeru ženiti ponovo a i ne želim ništa od njega. krajem 2009.god odjednom su mu proradili očinski instinkti i počeo je stvarati probleme oko vraćanja djece, te mi jednom prilikom rekao čak i da mi ih neće nikada vratiti. tada sam pokrenula brakorazvodnu parnicu. za mene se tu nije imalo baš šta puno suditi. ničim ga nisam vrijeđala niti napadala. htjela sam se odreći alimentacije no rekli su mi da je to djetetovo pravo te da se ja ne mogu toga odreći. tada je on poludio. zbog prijetnji zatražena je privremena mjera te saslušani svjedoci. njegovi svjedoci su lagali užasne stvari o meni. kako pijem, ostavljam djecu, tučem ih, da su djeca neprikladno odjevena, bavljenje prostitucijom . . . itd.

ima agresivnu odvjetnicu koja sugerira odgovor na svako pitanje. moji svjedoci su govorili jedino o mom odnosu sa djecom. czss se još nije odazvao ni nakon 5.ročišta. šta mi je za raditi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O kojem je CZSS riječ, ako možete napisati?

 

Događa se da mišljenje djelatnika Centra ovisi o eventualnim odnosima koje odvjetnica ima s djelatnicima Centra.

 

Ipak, nadajmo se najboljem. Nemojte upasti u zamku i govoriti o bivšem - bavite se djecom i odnosom vas oboje prema djeci, s njim ste završili.

 

Bilo bi uputno da imate odvjetnika na ročištu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to što ste danas imali je upravo dio posredovanja prije rastave braka,i svakako se dite "ne daje" nikome pa tako ni vama ni ocu djeteta ono je vaše zajedničko dijete koje će biti povjereno na zajednički život jednom od vas roditelja dok će s drugim održavati susrete i druženja.iz vlastitog iskustva mogu reći da upravo o mišljenju czss ovisi i odluka suda tj. isti će predložiti nakon razgovora s vama i ocem djeteta (možda i djetetom ovisno o dobi djeteta i njihovoj procjeni)te nakon "testiranja" vas roditelja doniti svoje mišljenje ili prijedlog sudu.slažem se s bartleby,nemojte puno o svom propalom braku govoriti niti o bivšem već razgovarajte isključivo o ditetu odnosno o tome što je potrebno i najbolje za dite( to opet govorim iz svog iskustva jer upravo se djelatnici czss kasnije služe prljavim rubljem koji supružnici iznesu pred njima kako bi jednoga od roditelja ocrnili, te se bavu više problemima roditelja i prepirkama istih nego ditetom i pravima istog).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ivka7272 je napisao:

ovaj put su nas pitali samo o braku i odnosima u braku i nakon braka. tak da smo pričali o našim odnosima.

Ovaj dio služi da se "ispita stranke o uzrocima poremećenosti bračnih odnosa i nastoji da se ti uzroci otklone i bračni drugovi pomire".

U principu, rezultira vrlo kratkom rečenicom da nije uspjelo i slijedi nastavak (roditeljske sposobnosti, djeca itd) u sljedećem ili istom broju, kako gdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

već su nam rekli da je vidljivo da pomirbe nema. no ne razumijem zašto nitko ne pitka kako je toliko različit odgovor mog bivšeg muža kada sam odgovara od onog kada je sa odvjetnicom. kada je sam ne napada toliko a kad je odvjetnica s njim ona izvrče svaki moj odgovor. na kraju kada sudkinja diktira zapisnik njegova odvjetnica doda i pola šta on nije rekao.moja odvjetnica je blaga i ne napada. na kraju se stalno ja branim za nešto šta je totalna laž.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za sve što se zapiše u zapisniku a nije ono što ste vi izjavili možete tražiti da se ispravi te tražiti da se zapisuje točno što ste i kako ste rekli,dakle njegova odvjetnica radi svoj posao tj. brani svoga klijenta ili ga zastupa ali u svakom slučaju vaši su odgovori vaši i nitko ne može izvrčati svaki vaš odgovor odnosno takvo što ne morate dozvoljavati.a to da vaš bivši muž govori jedno na sudu a druga na czss , odnosno kad nema mu odvjetnice vas ne triba brinut jer mu to u svakom slučaju ne ide u prilog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na raspravi uz odvjetnicu iznositi neke činjenice i osporavati navode suprotne strane može i zastupana osoba tj. tužitlj ili tuženik.

zapisnik ako ne odgovara činjenicama iznešenim na raspravi

ili ako bitne činjenice nisu unešene u zapisnik nemorate potpisati a to možete zabraniti i svom odvjetniku.

odvjetnik je nalogoprimac i treba postupati po nalogu stranke ili odustati od obrane ako smatrada stranka traži nešto što je na njenu štetu i što je protivno zakonu i moralu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da su svi mladi odvjetnici dali neku prisegu da će braniti pravdu ili tako nešto. njegova odvjetnica je svjesna da radi suprotno. a što se tiće njegovih različitih iskaza mislim da psihologica u czss nije ni pročitala spis jer par puta nije znala o čemu pričam nego je išla provjeravati u spis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija