Jump to content

Presuda - odbijen prigovor na prekršajni nalog


Chabby

Preporučene objave

Situacija je slijedeća:

 

Odbijen mi je prigovor i potvrđen obvezni prekršajni nalog (žalio sam se na visinu novčane kazne - koja je za prekršaj koji sam počinio bila 2000 kn (maksimalna) - dok je posebni minimum inače 1000 kn - smatrao sam da je kazna s obzirom na okolnosti prestroga i molio sam blažu kaznu). Obrazloženje je da je kazna u zakonom dopuštenim granicama, a daleko ispod općeg maksimuma po prekršajnom zakonu koji iznosi 50,000 kn. Da li vam to obrazloženje drži vodu? (mislim kakve veze ima opći maksimum novčane kazne koja se može izreći za prekšaj s prekršajem koji sam ja počinio i za koji je najviša kazna 2000 kn - iz zakona o sig. prometa na cestama?!)

 

Na presudu nemam pravo žalbe no ono što me najviše zabrinjava jest to što ne piše nikakva uputa kako dalje trebam postupiti, u kojem roku i kako platiti kaznu koja je potvrđena, nisam dobio nikakvu uplatnicu ni ništa drugo. Btw. presuda je donešena već prije dva i pol mjeseca, a ja sam je tek danas dobio. Što mi je činiti??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uplatnica se nalazila u prekršajnom nalogu na koji ste pisali prigovor.

 

Prekršajni zakon predviđa i mogućnost plaćanja novčane kazne u tijelu koje vam je izdalo prekršajni nalog, ništa vas ne sprječava da donesete 20.000 kovanica od 10 lipa i platite svoju kaznu u policijskoj postaji čiji je službenik izdao taj prekršajni nalog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija