Jump to content

odricanje vlasništva nad nekretninom


gradjevinar

Preporučene objave

Molim pomoć!

Ja i moja familija vlasnici smo velikog broja parcela, i sve se one djele na četvero vlasnika. Te parcele ne želimo djeliti na četvrtine već smo se podjelili i svak je dobio jednak dio, ali cijelih parcela. Odvjetnik nam je rekao da sad za svaku parcelu moramo pokrenuti tužbu, kako bi se ostali izbrisali, i to na jednu tužbu ne može ići popis više parcela, nego za svaku treba posebna tužba. To nam je financijski nemoguća misija a i dugotrajan proces. U jednom razgovoru sam čula da je moguće da ostali suvlasnici napišu izjavu o KRIVOM KNJIŽENJU NEKRETNINE, te da oni nisu vlasnici iste. Da li to uopće postoji, i zna li netko malo opširnije da mi pojasni što treba napraviti. Ima li igdje primjer takve izjave.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete napraviti ugovor o razvrgnuću suvlasničke zajednice u kojem ćete navesti kome pripada koja parcela.

 

Ako nije moguće podijeliti tako da svatko dobije točno srazmjerno svom suvlasničkom dijelu (jer ne želite fizički dijeliti čestice), onaj tko dobije više morat će platiti porez na višak u odnosu na svoj suvlasnički dio. (Npr. ako nekome pripada 2500m2, a dobije parcele u veličini 2800m2, platit će porez za 300m2). Naravno, možete se dogovoriti da taj trošak podijelite.

 

Nisam čuo za izjavu o krivom knjiženju, ali ona bi u ovom slučaju bila trik jer nikakvog krivog knjiženja nema.

 

Ako ste se među sobom već podijelili pa hoćete samo uskladiti stanje u z.k. sa stvarnim stanjem, možete pokrenuti ispravni postupak ili podići tužbu. "Tuženici" priznaju zahtjev "tužitelja", i to je to. Ali to nije potrebno, a i ne mora biti za svaku parcelu posebno. Odvjetnik se dobro dosjetio kako da više zaradi - isti posao, samo mijenja brojeve čestica u tužbama

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sudu podnijeti prijedlog za razvrgnuće suvlasništva .

primjer prijedloga na stranici Općinskog suda u Varaždinu.

prijedlog je izvanparnični postupak za koji vam nije potreban odvjetnik (osobito ako postoji dogovor)tj. svaka stranka u postupku plaća svog odvjetnika i nema pravo na povrat troška.

 

u biznisu treba biti snalažljiv(podrazumjeva se i zatajenje pravih informacija).

 

ili kod suda pokrenutu mirenje .

dogovorom podjelite imovinu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija